Beintøff konkurranse om beredskapsmillioner - 27 byråer ville ha avtalen

Antall interesserte byråer har tredoblet seg på fire år.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) var ikke forberedt på den voldsomme interessen for kommunikasjonsoppdraget de la ut på anbud tidligere i år. 27 byråer ville ha kloa i rammeavtalen for design-, idé og konseptutvikling til en totalverdi på åtte millioner kroner over maksimalt fire år.

- I forrige runde for drøyt fire år siden var det ti byråer med i konkurransen, så dette var over forventningene og veldig hyggelig og morsomt, sier fungerende kommunikasjonsdirektør Tore Kamfjord i DSB til Kampanje. 

Anti, Dinamo, Geelmuyden Kiese, Hyper Redink og Try Råd stod i finalen og ble valgt ut til å levere tilbud, og det var sistnevnte som gikk helt til topps.

Også byråer som Apeland, Burson Cohn & Wolfe, Gambit HK, Hausmann og Los & Co kvalifiserte seg i konkurransen, men de nådde altså ikke helt opp.

Skal styrke egenberedskapen i Norge

DSB har vært på jakt etter en Har vært på jakt etter en «kreativ leverandør som kan utfordre oss med ærlige og konstruktive innspill for å sikre måloppnåelse og god effekt, både på kort og lang sikt». 

- Hva blir den viktigste oppgaven dere skal løse sammen med Try Råd?

- Det overordnede målet er å sette befolkningen i best mulig stand til å klare seg selv i minst 72 timer i en krisesituasjon. Den viktigste oppgaven i dette samarbeidet er å utvikle og produsere kampanjer og god kommunikasjon som bidrar til å øke egenberedskapen i Norge, sier Kamfjord.

Avtalen har en varighet på to år, med mulighet for forlengelse for inntil to år.

Det er Geelmuyden Kiese som sist hadde dette oppdraget.

 - Vi har hatt et veldig godt samarbeid med GK i drøyt fire år, og før det igjen hadde vi fire morsomme år hos Dinamo.

Skal jobbe med DSB:

- Når det er et såpass viktig samfunnsoppdrag som skal kommuniseres, så er det jo spesielt givende å kunne få kombinere den kompetansen som er på Try-huset og vise at vi kan levere best, sier Stine Sesseng i Try Råd.

- Viktig samfunnsoppdrag

Stine Sesseng blir kundeansvarlig for DSB i Try Råd. Hun bekrefter at det var tøff konkurranse om oppdraget.

- Ja, det har det vært og vi gir alltid det vi har å gi når det er kunder som vi ønsker å jobbe med. Når det er et såpass viktig samfunnsoppdrag som skal kommuniseres, så er det jo spesielt givende å kunne få kombinere den kompetansen som er på Try-huset og vise at vi kan levere best.

- Forrige gang nordmenn stod i en krisesituasjon, hadde de dopapir øverst på agendaen. Hvordan skal dere forberede nordmenn på en ny krise?

- Det får vi komme tilbake til i samarbeid med DSB. Det å ha sikkerhet og beredskap på agendaen har vi sett nødvendigheten av under koronasituasjonen, og det vil vi se fremover enten det handler om å være forberedt dersom brannalarmen går eller på større naturkatastrofer og andre kriser.

- 27 byråer kjempet om dette anbudet, hvorfor tror du så mange vil jobbe med dette?

- Det å sette viktige samfunnsoppdrag på agendaen er noe vi alle jobber for og ser nødvendigheten av hver eneste dag. Personlig har jeg lang erfaring med å jobbe med sikkerhet og beredskap fra Forsvaret, og det er noe jeg vil ta med meg også i arbeidet med DSB.

Sesseng begynte i Try Råd i april i år og jobbet før det som sjef for Forsvarets mediesenter.

Les mer: Fra Forsvaret til Try Råd

I tildelingsdokumentet viser DSB til nettopp denne bakgrunnen i sin begrunnelse for å gi oppdraget til Try Råd, selv om byrået leverte det nest dyreste tilbudet.

«Det tilbudte teamet vurderes som konkurransens sterkeste, med unik kunnskap om kompleksiteten rundt risikokommunikasjon til befolkningen gjennom arbeidet med koronakrisen. Koblet med lang og relevant senior kommunikasjonskompetanse fra Forsvaret, oppnår Try Råd topp score på tildelingskriteriet kvalitet».

Beintøff konkurranse om beredskapsmillioner - 27 byråer ville ha avtalen