- Skal gjøre Discovery til førstevalg på nett-tv

Sindre Østgård gjør kometkarriere i det amerikanske mediekonsernet.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Discovery Communications nye nordiske sjef har satt sammen en ny ledergruppe der hele tre av seks navn kommer fra selskapets norske organisasjon. Harald Strømme, som fra før er administrerende direktør i Norge og Sverige, får et utvidet ansvar som innholdssjef i hele regionen. Tine Jensen blir nordisk finansdirektør, mens Sindre Østgård får ansvar for digitalutviklingen i hele Norden.

Sindre Østgård tiltrådte stillingen som digitaldirektør i Discovery i høst. Han kom fra en stilling som administrerende direktør i Tinius-stiftelsen, der han har spilt en sentral og synlig rolle i strategiarbeidet i Schibsted-konsernet. I sin nye jobb får han blant annet det overordnede ansvaret for utviklingen av Discoverys strømmetjenese Dplay i hele Norden, der Norge er foregangsland.  

Les mer: Blir nordiske Discovery-topper

Tar i bruk ny livesport-teknologi
- Jeg vil ha fullt ansvar for den digitale produktutviklingen, komme opp med best mulige produkter rundt Eliteserien og OL, og skal sammen med ledelsen i Discovery Nordics definere hvordan vi skal komme i en lederposisjon. Norge og Norden er et satsingområde for Discovery, fordi vi har sterke posisjoner på tv og mediemarkedet er blant de mest avanserte i verden. Det vi lærer her har verdi mange steder, sier Østgård til Kampanje.

- Hva er målestokken din? Netflix?

- Jeg skal ikke sammenligne oss med noen, men vi må ha en ambisjon om å være ledende på digital tv. Netflix, og etter hvert Amazon Prime, vil være kjempesterke, TV 2 gjør en god jobb, i tillegg til NRK, som jeg har vært med på å bygge opp selv. Å bli førstevalget for norske brukere vil kreve langsiktig og sterk innsats fra oss.

Et av de første grepene Østgård har tatt er å sikre seg strømmeteknologien bak Major League Baseball, ESPN og HBO Now gjennom en samarbeidsavtale med BAMTech.

- Først og fremst vil det få betydning for Eliteserien. Dette er trolig den mest robuste og mest stabile plattformene for livesport i verden. Vi får en førsteversjon av det, og så skal vi rulle ut forbedringer fortløpende sammen med dem. Dette er en avtale vi har i hele Europa. Rett etter Eliteserien kommer OL, som blir kjempespennende å løse digitalt. Det blir «digital primetime».

Discovery har risikovilje og finansielle muskler til å følge opp den strategiske visjonen.

- Tror timingen er god
Østgård har i tillegg til tiden som digitalsjef i NRK, to år bak seg som administrerende direktør i Tinius-stiftelsen, der han har spilt en sentral og synlig rolle i strategiarbeidet i Schibsted-konsernet.

Nå har han byttet ut to store og tunge norske medieaktører med en toppjobb i et amerikansk mediekonsern.

- Merker du forskjell?

- Alle organisasjoner er forskjellig skrudd sammen. Det morsomme med Discovery er at de har risikovilje og finansielle muskler til å følge opp strategiske visjoner. Det må til. Det vil være store bevegelser i utviklingen av tv-markedet fremover, her må de riktige tingene skje raskt.

Selv om Discovery regnes blant de store størrelsene i det internasjonale mediemarkedet, er det helt andre aktører som leder an i overgangen fra tradisjonell lineær-tv til strømme-tv.

- Føler du at dere er sist i gruppa?

- Vi har veldig mye å gå på, så får vi se hvor fort vi kan utvikle oss. Jeg tror timingen er veldig god. Det er nå disse bevegelsene skjer, så handler det om å finne riktig posisjon, riktig innhold og riktig teknologiplattform. Vi skal bygge innhold som oppleves som attraktivt og har et veldig sterkt nordisk team som jobber med det akkurat nå. Jeg gleder meg til å realisere det.

Tv-markedet vil se helt annerledes ut om 3-5 år.

- Snakker med alle konstellasjoner
TVNorge gikk i sin tid inn i Telenors tv-plattform Comoyo, som ikke klarte å konkurrere med Netflix eller TV 2 Sumo. Det feilslåtte samarbeidet har likevel ikke skremt Discovery fra å knytte seg til andre aktører, ifølge Østgård.

- Snakker dere med andre aktører om et samarbeid?

- Discovery var først ute av alle til å invitere til samarbeid gjennom Telenor og Comoyo. Det var en interessant analyse da, men forutsetningene var åpenbart ikke riktige. Vi snakker med alle om alle konstellasjoner for å se hva som er best mulig måte for å ta en lederposisjon. Jeg tror tv-markedet vil se helt annerledes ut om 3-5 år.

- Er samarbeid en forutsetning for å lykkes?

- Jeg tror begge deler er fullt mulig.

- Skal gjøre Discovery til førstevalg på nett-tv