«Jeg hadde trodd bedre om Hurtigruten», sier Sylvi Listhaug til VG i forbindelse med at rederiet har hyret inn underbetalte, utenlandske sjøfolk til MS «Fridtjof Nansen» som ligger ved kai i Hellesylt og er hotell for crewet til Tom Cruise.

Og det er dette det dreier seg om for Hurtigruten; vi tror bedre. Vi tror bedre om nettopp Hurtigruten. Hurtigruten er en institusjon. Hurtigruten er stolthet og Hurtigruten er ett av Norges sterkeste varemerker.

Hurtigrutens omdømme er bygd opp over år; først som den trofaste sliteren som fraktet folk og fe og varer og post langs den langstrakte norskekysten. Ungjenta som skulle flytte fra familien sin i Nordland for å bli hushjelp på Møre brukte Hurtigruten. Frukt og bær fra grøderike bygder i Sogn til en kjøpmann i Bergen gikk med Hurtigruten. Senere er Hurtigruten blitt eksklusive cruiseskip for langveisfarende turister og opplevelsesugne nordmenn som vil til Svalbard i koronaens tid.

Hurtigruten har fått en kraftig skramme i lakken fordi håndtering, kommunikasjon og rutiner har sviktet.

Så glipper det. Covid-19 angriper rederiet og håndteringen er fullstendig ute av kontroll, enten fordi en tror en kan komme unna med ikke å varsle videre, eller fordi en håper at det skal gå over. Men har du «pest» ombord på skipet ditt, er det lite som tilsier at det skal gå over av seg selv, og at ingen skal merke det. Hurtigruten har fått en kraftig skramme i lakken fordi håndtering, kommunikasjon og rutiner har sviktet. Og en ulykke kommer sjelden alene.

De store lyskasterne er tent over Hurtigruten nå, og nye feil kommer for dagen raskere enn en har fått sukk for seg.

«Det tar 20 år å bygge et rykte og fem minutter å ødelegge det. Hvis du tenker på det, vil du gjøre ting annerledes», sier Warren Buffet. Det burde også Hurtigruten tenkt på når de nå har lyskasterne på seg. Du kommer ikke unna med noe, og en må holde sin svinesti ren, som en tidligere sjef sa. Det blir varslet om underbetalte utenlandske sjøfolk på hotellskipet ved kai i Hellesylt. Og det blir varslet om alt annet som er, eller oppfattes, som ureglementert og ikke i orden.

Stein-Gunnar Bondevik i avisen iTromsø trakk i en kommentar til Hurtigrutens håndtering frem ordtaket «få deg et rykte som morgenfugl, så kan du sove hele dagen». Men du må våkne nå Daniel Skjeldam. Hurtigrutens rykte er også forgjengelig. Det tar mange år å bygge det opp igjen. Og i utgangspunktet så tror vi bedre om dere.