Navn: Maria Isabelle Bjørngaard Waade

Alder: 27 

Stilling: Valgkamprådgiver for Senterpartiet 

Årets ferie: - Nå er det valgkamp, så det ble ingen ferie i år - men jeg nyter livet som nybliven Oslo-borger etter fem år i regnfulle Bergen. 

Den perfekte sommermaten: - En frisk og god salat med norske grønnsaker, det meste som kan grilles på engangsgrill og nytes i godt selskap i en park med en softis som avslutning. 

- Hva tror du blir valgkampens sosiale medier-trender i år? 

- Jeg tror det er blitt enda viktigere for partiene å vise sine standpunkter - eller sine fakta om du vil - for å overbevise velgerne på grunn av medienes faktasjekker.

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterte tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden? 

- Da reiser jeg hjem til Trøndelag sammen med lillebror og lillesøster, og kjæresten min. I en hektisk valgkamp er det viktig med noen små pustepauser, og da er heimgården ultimate destinasjon for å senke skuldrene. 

- Hvilken bok vil du anbefale Kampanjes lesere i sommer og hvilken bok ser du selv frem til å lese? 

- «The Handmaid's tale» av Margaret Atwood. Og så gleder jeg meg til å lese ferdig alle bøkene jeg har lastet ned på Kindelen, men som jeg aldri har startet på. 

- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen? 

- Prøver å bruke energien min på andre ting enn å irritere meg over andre. 

- Hvem tror du og hvem håper du blir Norges statsminister etter valget? 

- Jeg tror og håper at vi får et regjeringsskifte, så det er Jonas Gahr Støre. Med et sterkt Senterparti i ryggen selvsagt. 

- Hvilken nyhet fra den siste tiden skulle du ønske var falsk? 

- Det er flere nyheter jeg helst ville sluppet å tro på, spesielt mye av det som kommer fra andre siden av dammen - men samtidig er ikke akkurat falske nyheter noe jeg ønsker meg. 

- Bør Facebook og Google være med på å finansiere norske medier? 

- De bør være med å dra sin del av lasset når de er såpass sentrale i det norske mediemarkedet som de er. 

- Hvem identifiserte du deg aller mest med i «Skam»?

- Har veldig lyst til å si Noora, men realistisk sett er det nok Eva. Ikke fordi hun er en partygirl, men fordi i hennes sesong kretser handlingen mye rundt tillit og vennskap. Det er to sentrale ting for meg også. Hun er den som tenker mer enn hun sier og alltid lander på begge beina selv om hun kanskje famler litt før hun kommer dit. 

- Hvilken bransje eller bedrift kunne hatt behov for påfyll av kunstig intelligens? 

- Det er mange rutinepregede oppgaver i dag, spesielt i det offentlige, som kunne vært erstattet med en robot. På den måten får folk mulighet til å hjelpe folk, i stedet for å bli begravd av skjema og byråkrati. 

- Hvilken overskrift drømmer du om å se på Kampanje.com i høst? 

- «Donald Trump er avsatt som president».