Gjennom sommeren har NRKs politiske debattprogram utfordret 25 stortingsrepresentater til å komme med et nytt politisk slagord og i dag kunne en jury invitert av «Politisk kvarter» kåre vinneren.  

To slagord var i finalen og det var slagordet til Hadia Tajik (Ap) og Espen Teigen (Frp).  Ap-nestlederen hadde slagordet «Stille krav, stille opp», mens Sylvi Listhaugs rådgiver Espen Teigen lanserte følgende slagord:  «Unngå en feig en, unngå en treig en, stem på Teigen»

Kommunikasjonsrådgivev Elisabeth Skarsbø Moen hadde Frp-rådgiveren fra Stjørdal, som stiller til valg for partiet i Nord-Trøndelag, som sin favoritt.  

- Det blir ofte litt tungt og seriøst. Jeg satser på han som er den kreative her, sa Elisabeth Skarsbø Moen, som til daglig er PR-rådgiver i Zynk.

Men de to andre jurymedlemmene hadde Hadia Tajiks slagord som det beste, og dermed kåret NRK hennes slagord til det beste i sin litt uhøytidelige slagordkonkurranse.  

- Det rammer inn hennes politiske overbevisning og har et klart budskap. Det er troverdig, fordi det harmonerer med det vi tenker at hun står for. Det er ikke noe som klistres på henne. Samtidig gjør rytmen i det at det er lett å huske.

De  to andre i juryen var retoriker ved Handelshøyskolen BI, Ratna Elisabet Kamsvåg og Minervas, Nils August Andresen.

Hadia Tajik selv sier til NRK hun er både «glad» og «overrasket» og at hun laget det selv. .  

- Jeg liker å leke litt med ord, men jeg spurte rådgiverne mine om jeg skulle bruke det, sier hun til NRK mandag morgen.