Navn: Nina Riibe

Alder: 50 år

Stilling: Administrerende direktør i Geelmuyden Kiese og styreleder i Komm.

Årets ferie: - Første del av ferien tilbringes i Thailand, og vi reiser litt rundt. Begge barna våre er adoptert og født her. Deretter reiser vi til fjells, noen dager i Tønsberg og hjemme.

Den perfekte sommermaten: - Jeg er ikke superopptatt av mat, men jeg er glad i skalldyr, gjerne med en spicy mango og avokado salat. Til dessert synes jeg det er forfriskende med norske bær, jordbær, bringebær og blåbær. Gjerne med en liten sjokoladebit. 

- Du ble nylig styreleder i Komm og har sagt at dere må diskutere hvordan kommunikasjonsbyråene best kan håndtere bransjeglidningene... 

- Ethvert marked er i utvikling og bransjeglidning er ikke unikt for kommunikasjonsbransjen. Det handler om å være stor nok/være tilstrekkelig mange og gode nok, slik at man som selskap kan dra nytten av konvergensen. Sjefen min refererer ofte til Forsvaret, for å bli faglig gode nok, bør disiplinene ha like mange rådgivere som et geværlag, sier han. Da har man tilstrekkelig størrelse for å oppnå kontinuerlig faglig utvikling. I tillegg må byrået beherske mange ulike disipliner. «Size matters». Vi opplever stadig flere kommunikasjons- og markedsdirektører som ønsker én samarbeidspartner for all kommunikasjon. Det vitner om trygghet og langsiktig perspektiv. I Norge mener jeg det er to byråer som kan håndtere slike kundeforhold - det er Try og GK. 

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterte tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden? 

- Utflukten ville gått til Jotunheimen eller Hardangervidda. I fjor syklet vi Rallarvegen til Flåm. I år blir det turer fra Leirvassbu. Michelle Obama er en person jeg har stor respekt for og som jeg gjerne skulle ha møtt. Med utgangspunkt i de endringer som nå skjer som følge av digitalisering, ville det vært meget interessant å høre Sundar Pichais (CEO Google) fremtidsperspektiver. Den siste gjesten ville vært mannen min, han er en av de klokeste jeg kjenner. 

- Hvilken bok vil du anbefale Kampanjes lesere i sommer og hvilken bok ser du selv frem til å lese? 

- Jeg er som sagt i Thailand og vi besøkte Hall of Opium, et museum om Opiumens historie. Hvordan den har vært årsaken til kriger og vanvittig elendighet. Visste du at i år 1900 var det 13 millioner kinesiske menn som var avhengig av opium? Det tilsvarte mer enn ¼ av den mannlige befolkningen! Dette besøket gjorde dypt inntrykk på oss og vi ble imponert over hvordan historien ble fortalt samtidig som informasjonen var til skrekk og advarsel for alle (museet er også hyppig besøkt av skoleklasser). Og vi ble inspirert til å kjøpe en bok som heter «A great place to have a war» skrevet av Joshua Kurlantzick. Jeg har akkurat begynt, men den virker godt skrevet og med et veldig spennende innhold.

- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen? 

- Nå er det sommer og jeg er ikke irritert. 

- Hvem tror du og hvem håper du blir Norges statsminister etter valget? 

- Jeg synes Erna Solberg har gjort en strålende jobb som statsminister. Men den neste tror jeg blir Jonas Gahr Støre. 

- Hvilken nyhet fra den siste tiden skulle du ønske var falsk? 

- Den siste nyheten om farsen fra Washington er bare trist, egentlig. 

- Bør Facebook og Google være med på å finansiere norske medier? 

- Jeg mener at Facebook og Google bør konkurrere på like vilkår som norske medier. 

- Hvem identifiserte du deg aller mest med i Skam? 

- Jeg har ikke sett nok til å kunne identifisere meg med noen av karakterene. Men, sønnen min på 14 år mener det må bli Noora. 

- Hvilken bransje eller bedrift kunne hatt behov for påfyll av kunstig intelligens? 

- Jeg tror svaret er at digitalisering og AI vil påvirke alle bransjer. Spørsmålet er mer på hvilken måte og når. Vi lever i en tid med en rivende utvikling og antageligvis kommer dette raskere enn vi tror. 

- Hvilken overskrift drømmer du om å se på Kampanje.com i høst? 

- «GK fortsetter å levere sterkt, 2017 kommer til å bli et rekordår!»