PR-byrået Gambit Hill+Knowlton innkasserte onsdag kveld det gjeveste gullet under prisutdelingen European Excellence Awards (EEA) in Public Affairs i Brüssel.

Da EEA-shortlisten ble sluppet for en måned siden, viste den at Gambit H+K var nominert i sju kategorier. Alle sju jobbene var gjort for Norad, som er direktoratet for utviklingssamarbeid og fagetat under Utenriksdepartementet. Fem av de nominerte jobbene var for kampanjen «Verdens vakreste nattevandring», mens to av dem var for informasjonskampanjen «Daron». I går kom fasiten, og Gambit H+K fikk ta med seg gull for begge kampanjene.

- Dette er fryktelig moro for både Norad og Gambit. Prisene er en fin anerkjennelse for alt arbeidet som er lagt ned i kampanjene. Det er også moro at vi igjen klarer å stikke av med gull i konkurranse med de aller beste byråene i Europa. Det gir oss inspirasjon til å prestere på et høyt internasjonalt plan i prosjektene som ligger fremfor oss, sier kundeansvarlig i Gambit H+K, Marius Myhrvold.

Norad-kampanjen «Verdens vakreste nattevandring» mottok kveldens gjeveste pris, og ble vinneren av «Årets kampanje». Målet med kampanjen var å spre kjennskap til FNs 17 bærekraftsmål. Ved hjelp av 17 lyssatte stopp i Opplysningsløypa på Gaustatoppen spredte de FN-budskapene til 5000 nattevandrere, som til sammen dannet en 4,4 kilometer lang kø av lysende mennesker. Kampanjefilmen fra Opplysningsløypa er sett over 2,5 millioner ganger og har totalt fått 139 500 kommentarer, delinger og likes i sosiale medier.

Se filmen her:

- Kreativitet er i kjernen av mye av det vi gjør og i økende grad for organisasjoner og offentlige virksomheter som ønsker å endre folks holdninger og øke kunnskap. Sømløs integrasjon på tvers av fagområdene våre utgjør mye av suksessoppskriften, sier byråleder Henrik Halvorsen i Gambit H+K.

«Verdens vakreste nattevandring» vant også ett gull under Sabre Awards tidligere i år.

Målet med European Excellence Awards er å anerkjenne og belønne organisasjoner og byråer som gjennomfører innovative og fremtidsrettet strategier og kampanjer for offentlig sektor og organisasjoner. De holder tre prisutdelinger i året og belønner de beste jobbene innen Public Relations (PR), Human Resources (HR) og Public Affairs (PA).

Les også: Prisdryss over norske byråer i "PR-EM"