Navn: Christian Laland

Alder: 28 

Stilling: Digitalsjef i Høyre 

Årets ferie: - I år har det vært sol og sommer i Miami, hvor turen ble rundet av med et cruise i Karibien. Første gang på cruise for min del, og jeg ble særdeles positivt overrasket. Men det blir nok ikke ny cruiseferie med det første, jeg hater nemlig å stå i kø. Sommerferien avsluttes med prima norsk sommer i Kragerø. 

Den perfekte sommermaten: - Jeg liker stort sett alt, og både sjømat og grillmat er obligatorisk for at sommeren skal bli komplett. Så la oss gå for krabbe til forrett, grillet entrecôte til hovedrett og jordbær med fløte til dessert. Rimelig klassisk, men også rimelig digg. Med musserende eller en lys rosé i glasset. Og aperol spritz! Da smiler jeg. 

- Hva er sommerens sosiale medier-trend blant politikerne? 

- Det må være at de er litt mindre formelle og byr på seg selv! Jeg synes det er helt supert at vi blir bedre kjent med politikerne i sosiale medier, og at de viser andre sider av seg selv enn hva vi vanligvis ser. Favoritten så langt i sommer må være denne badevideoen fra Bent Høie: 

Et innlegg delt av Høyre (@hoyre)

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterte tre gjester. Hvem tar du meg og hvor går ferden? 

- Da ville jeg nok først og fremst tatt med meg mitt store digitale idol Gary Vaynerchuck. Mark Zuckerberg formoder jeg har en del interessant å meddele, så han får også en invitasjon. For å skape litt ekstra trivelig stemning inviterer jeg også Anders Hatlo, så han kan kommentere hele utflukten i ekte 4-stjerners middag-stil. Vi hadde dratt til hytta i Larvik. 

- Hvilken bok vil du anbefale Kampanjes lesere i sommer og hvilken bok ser du selv frem til å lese? 

- I sommer har jeg endelig fått lest «Vestkanttroll». Tross litt labre anmeldelser her og der, så kan jeg lett anbefale den! Veldig morsom. I tillegg prøver jeg alltid å ha med noe faglig på sommerferie, og ender ofte opp med noe fra Robert Cialdini. Med på ferien i år var «The Small Big», men jeg rakk ikke starte på den. Forhåpentligvis blir det tid til å lese den i høst.

- Hvem eller hva irriterer deg mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen? 

- Selverklærte eksperter uten egne case irriterer meg vanvittig. Men det som irriterer meg aller mest, og det gjelder for så vidt ikke bare den norske medie- og kommunikasjonsbransjen, men noe jeg anser som et globalt problem: Rettigheter. Jeg har for eksempel lyst til å kjøpe Gary Vaynerchucks nye TV-serie «Planet of the Apps» i Apple Music, men får ikke lov fordi jeg bor i Norge. Serien er nemlig kun tilgjengelig i den amerikanske iTunes-butikken. De sier altså nei takk til pengene mine! Hver gang jeg kommer over sånne eksempler blir jeg maksimalt irritert. 

- Hvem tror du og hvem håper du blir Norges statsminister etter valget? 

- Erna Solberg. #teamhøyre 

- Hvilken nyhet fra den siste tiden skulle du ønske var falsk? 

- Siden jeg er i feriemodus: Yr.nos langtidsvarsel. Her må gjerne Faktisk.no komme på banen å vise at de tar feil, og at det ikke skal begynne å regne til helgen. 

- Bør Facebook og Google være med på å finansiere norske medier? 

- Nei, jeg synes heller norske medier må finne egne forretningsmodeller som fungerer. Men jeg synes Facebook og Google burde skattet mer til Norge enn hva som er tilfellet i dag. 

- Hvem identifiserer deg du aller mest med i «Skam»? 

- Her må jeg velge litt utradisjonelt og gå for Penetrator-Chris. Han er jo egentlig en finfin fyr!

- Hvilken bransje eller bedrift kunne hatt behov for påfyll av kunstig intelligens?

- Hvilken bransje har ikke behov for det? Jeg tror de aller fleste bransjer kan ha godt av kunstig intelligens, så lenge det er godt implementert og skaper verdi for både virksomheten og kundene.

- Hvilken overskrift drømmer du om å se på Kampanje.com i høst?

- «Høyre vant både stortingsvalget og den digitale valgkampen!»