Hans Geelmuyden skriver i en kommentar på Geelmuyden Kieses egen blogg i dag at Dagens Næringsliv (DN) har latt seg misbruke av sine anonyme kilder til å skrive at styreleder Gunn Wærsted i Telenor har kjørt et sololøp mot konsernsjef Sigve Brekke, selv om hun hadde støtte fra majoritetseier og fra styret.

«Å sloss mot anonyme kilder er som å sloss mot spøkelser. Ikke vet du hvem de er, og ikke vet du hvor de har informasjonen sin fra. Gunn Wærsted har opplevet dette de siste dagene. Derfor skal anonyme kilder kun brukes i nødsfall, når kildene styrker allerede sterke indisier, og når historien er av stor samfunnsmessig betydning. Dagens Næringsliv skulle ikke tillatt bruk av anonyme kilder i sin Telenor dekning den siste uken», skriver Geelmuyden.

PR-nestoren går langt i å antyde at lekkasjene kommer fra konsernsjefen selv. Han kaster også mistanke på Telenors kommunikasjonsdirektør og det konkurrerende PR-byrået Zynk, som ledes av Claus Sonberg.

«Konsernsjefen har også anledning til å be kommunikasjonsdirektøren koke sammen en drittpakke mot styret. Det er til og med lov for kommunikajsonsdirektøren, hvis han føler ubehag over selv å levere drittpakken, å be Claus Sohnberg og PR-byrået Zynk å kontakte Dagens Næringsliv og stortingsrepresentant Geir Pollestad fra Senterpartiet for å fortelle konsernsjefens historie. Men det er ikke lov for landets største næringslivsavis å la seg lure», skriver han.

- Har fulgt makten i 30 år
- Det er ganske alvorlige beskyldninger du kommer med. Hvorfor skriver du dette?

- Det er ikke alvorlige beskyldninger. Alle vi som følger makten vet hva som foregår her, og det er det jeg skriver om i denne bloggen. Det første motparten gjør er å trekke troverdigheten din i tvil. Jeg har ingen interesser i denne saken, annet enn å dele litt enkel kunnskap med dere i pressen og opinionen for øvrig. Jeg har jobbet med og mot makten i 30 år, og som ung journalist lærte jeg av Kåre Valebrokk at det viktigste spørsmålet man stiller er hvem som har noe å tjene på dette, sier Geelmyden til Kampanje.

- Hva slags belegg har du for å skrive det?

- Jeg trenger ikke noe belegg og har ingen aksjer i denne saken, bortsett fra at du og jeg er aksjonærer i Telenor. Jeg synes det er trist å se hvordan Telenors verdi har stupt slik den har gjort etter at Sigve Brekke tiltrådte.

- Men du har jo en interesse av å trekke Zynk, som er en konkurrent, inn i striden?

- Vi er gode konkurrenter. De er en liten aktør i dette.

Vil ikke svare Geelmuyden
Zynk-sjef Claus Sonberg ønsker ikke å kommentere spekulasjonene overfor Kampanje.

- Vi overlater til kundene å kommentere kundeforhold, skriver Sonberg i en tekstmelding.

Kommunikasjonsdirektør Severin Roald i Telenor benekter at de står bak en drittpakke.

- Påstandene medfører ikke riktighet, men i dag er min oppmerksomhet rettet mot andre saker enn Geelmuydens insinuasjoner, skriver han.

Telenor har i dag et styremøte der uroen i selskapets ledelse blir tema.

Saken fortsetter etter bildet.



Trekkes inn i Telenor-strid: Claus Sonberg i Zynk vil ikke kommentere beskyldningene om deres rolle i striden. Telenor avviser påstandene.  

DN: - Geelmuyden synes å klare seg med én kilde
Sjefredaktør Amund Djuve i Dagens Næringsliv avviser at de har latt seg lure, slik Geelmuyden skriver.

- DN jobber med mange ulike kilder for å få frem stadig mer informasjon om hva som har skjedd og skjer i ett av Norges viktigste selskaper. Denne historien ville ikke kommet ut uten bruk av anonyme kilder, sier han til Kampanje.

- Vi er klar over at kilder har motiver, derfor er det viktig med mange kilder, slik at vi kan få sjekket opplysninger vi mottar. Dette i motsetning til Geelmuyden som synes å klare seg med én kilde, seg selv, legger han til.