Det stormer rundt PR-rådgiveren Bjarne Håkon Hanssen. Den tidligere Ap-profilen og First House-partnerenbeskyldes for å ha truet den 25 år gamle partifellen Jorid Nordmelan til å trekke seg fra tredjeplassen på stortingslista for Nord-Trøndelag Ap. Det skriver Adresseavisen. Hun står angivelig i veien for en fraksjon som mobiliserer for å få fylkesråd Terje Sørvik (49) inn på sikker plass.

Ifølge Adressevisen kilder skal Hanssen ha ringt til Nordmelan og skal ha hevdet at Ap-ledelsen sentralt nå oppfattet at hun var på «feil lag», at hun ikke hadde støtte i Arbeiderpartiet sentralt. Om hun ikke trakk seg, ville det kunne påvirke muligheten for verv i partiet senere, ble det angivelig sagt.

Nordmelan skal deretter ha ringt Ap-nestleder Hadia Tajik for å høre om det stemte at hun ikke var ønsket sentralt. Der fikk hun avkreftet dette av Tajik, som også skal ha varslet Jonas Gahr Støre om saken. Dermed besluttet Nordmelan seg for ikke å høre på Hanssen, skriver Adresseavisen.

Les også: Stoltenberg tar kraftig oppgjør med PR-bransjen

Les også: First House-topp svarer på Stoltenbergs PR-oppgjør

Stortingsrepresentant Arild Grande beskriver saken som «trist og meget alvorlig».

Bjarne Håkon Hanssen kommenterer saken i en sms til Adresseavisen:

«Jeg og Jorid har vært venner i mange år. Om jeg snakker med Jorid, og hva jeg eventuelt snakker med henne om, er mellom oss. Jeg referer ikke fra vennesamtaler, og det overrasker meg om noen påstår at de vet hva jeg og Jorid eventuelt har snakket om,» skriver Hanssen.

Les også: Larsen henter Bjarne Håkon Hanssen

Les også: - Skal ikke lage nytt First House