Så gikk det slik de fleste eksperter og meningsmålere ikke klarte å spå. Men du da - så du ikke dette komme du heller?

I realityvalget som utspilte seg ble Hillary dronningen som ville være helt. Etablert. God. Statskvinne. Gift med en tidligere konge. Problemet er at hun ble skjøvet inn i en monsterrolle. En rolle hvor hun representerte systemet. Det perfekte. Det polerte. Den distanserte eliten. Og når hun til og med ble hovmodig var det gjort, og velgerne valgte henne til slutt bort.

Trump har aldri vært politiker. Ei heller har han vært i forsvaret. Han er en forretningsmann. En knallhard og god en - hevder flere. Han har bygget seg opp ved å gjøre seg selv til en merkevare. Skapt ved hjelp av moderne metoder, overraskende og tydelig språk, realityshow på tv og digitale medier. Og store skilt på høye bygninger. Trumpmerket er brent langt inn i bevisstheten hos mange mennesker over hele verden.

Så ville han bli president. Toppe det hele. Med akkurat de samme verktøyene gikk han til verks. Men denne gangen med skarpskodde kommunikasjonsrådgivere og på arenaer Trump kunne kontrollere selv; Folkemøter og sosiale medier. Slik kom budskapene hans ut ufiltrert. Ikke nok med det; Budskapene var så skarpe og oppsiktsvekkende at han slapp å betale for å få dem kringkastet.

Trump har i hele valgkampen skapt enorm oppmerksomhet. Selv med en brøkdel av Clintons kampanjebudsjett, en mye mindre kampanjeorganisasjon, og en kampanje fri for kjendiser. Hvordan? Jo fordi han har tenkt som en forretningsmann og merkevarebygger. Alt han har gjort har han gjort for å bli husket og lagt merke til. Knallharde uttalelser rett fra leveren, anklager, nedverdigende kommentarer og tøffe løfter har blitt sitert verden over. Selv det å saksøke et valglokale på valgdagen var gjort som en siste påminnelse før amerikanerne skulle stemme. Alle fikk vite om det. Ingenting er tilfeldig.

Trump har forstått verdien av sosiale medier og utnyttet dette til det fulle. Her sier folk flest hva de mener. De viser sitt sanne jeg. Sier stygge ting til hverandre, rakker ned, heier, jubler. Her kan man si mye mer enn hva som blir tillatt i tv-debatter og seriøse avisartikler. Det har Donald forstått. Han har sagt ting som folk forstår. Rett på. Knallhardt. Ekte. Uten filter. Rett fra tarmen. Akkurat slik som vanlige folk snakker.

Nå fikk forretningsmannen viljen sin. Han nådde sitt mål. Målet hans helliget middelet. Ikke ta det personlig. Det er forretning.

I sin vinnertale var det som om de slemme, nedverdige ordene var tørket bort. Donald fremstod som en person som ville samle folket, bygge ned murer mellom mennesker og gjøre Amerika stort igjen. For de mange menneskene. Merkevarebyggeren slo til igjen.

Så ikke bli like overrasket hvis han i de neste månedene vil ha redusert støynivået til et minimum og at han har vasket munnen sin. Nå gjenstår det bare å se om forretningsmannen kan lære seg politikk.

Følg med. Alt er mulig.