Navn: Peggy Brønn.

Stilling: Professor på BI i kommunikasjon og ledelse.

Årets ferie: Har en ny PR-bok som er på vei til print, i tillegg til forberedelser før Europas største akademiske PR-konferanse i oktober, så ferien blir flyttet til Florida i vinter.

Den perfekte sommermaten: Svinekoteletter på grillen.

- Du arrangerer en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?

- Den er litt vanskelig. Hvis jeg ikke skal inkludere familiemedlemmer, slik som mannen min som alltid er min reisepartner nummer en, så er to kandidater Asbjørg Lyngtveit og hennes mann Erling Lyngtveit. De to er det helt supert å reise på tur med, i tillegg til at Asbjørg er min norske «BFF» (min aller beste venn) . Hun er en god lytter og alltid oppdatert på fagfeltet vårt. Reisen går til hjemmet mitt i Florida Keys der vi kjører på med vill fiske. Ganske patetisk, men jeg er ganske limitert når det kommer til hvem jeg tilbringer tid med, tror jeg.

- Kommer du til å lese flest nyheter i sommer via Facebook-profilen din eller på VG.no?

- Når jeg skal få med meg nyheter, så sjekker jeg NRK, VG og Dagbladet på nett. I akkurat den rekkefølgen.

- Hvordan står det til med linær-tv-seingen?

- Jeg ser mye på tv og elsker det, men norske programmer blir det lite av. Som regel ser jeg på Canal Digital, Netflix og HBO, og en vanlig kanal med krim.

- Hva gjør du for å holde deg oppdatert på den teknologiske utviklingen i jobben din?

- Jeg lar BI holde meg oppdatert. Vi har en super IT-avdeling som tilbyr utrolig service, så jeg løper bare til dem hvis noe kommer opp.

- Du får 100 millioner kroner til fordeling på høstens medie- og kulturbudsjett. Hvem får pengene?

- Jesus, jeg har ikke peiling. For det første så følger jeg ikke med på teater og kunst i Norge, på det området er jeg helt hjernedød. Når det gjelder mediebransjen, så er den interessant fra et faglig standpunkt, men som forsker ville jeg vel likt et hyggelig budsjett for forskningsprogrammer rundt organisasjoner og media, eller studier av corporate media, slik som medievitenskap.

- Hvilket terningkast gir du medieminister Thorhild Widvey?

- Selv om jeg har kollegaer som er veldig gode innen bransjen, så har jeg ikke noe forhold til hva som foregår på dette området i Norge selv.

- Hva er det første du tenker på når du hører Content Marketing?

- Jesus christ, det er bare PR rettet mot forbrukere. Jeg elsker når markedsførere «oppdager» nye ting. Et interessant forskningsprosjekt vil være å studere hvordan markedsføring kaprer PR-grep for å bygge forbrukerrelasjoner, for så å late som at de selv oppdaget metoden.

- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen?

- Jeg elsker dette spørsmålet. Det som irriterer meg mest er at noen journalister ikke vil gi opp trakasseringen av PR-profesjonen. Det er på tide å la det gå. I tillegg, hvis man skal se på PR-bransjen ut ifra hva media skriver, så skulle man tro at bransjen kun bestod av byråer, når faktum er at de kun representerer en liten prosent av bransjen. Jeg vil gjerne se flere fagfolk, og spesielt ledere, synlig i media med deres meninger. Og til slutt, så blir jeg skikkelig forbanna når det er diskusjoner om media og PR, og de eneste akademikere som blir invitert til å si noe er de innen media, mens kommunikasjonsakademikere blir ignorert.

 - Norske nettaviser fyller 20 år i år. Hva har vært høydepunktet og hva har vært den største skuffelsen?

- Jeg føler at de løper som gale for å overleve. Vi får nyheter veldig raskt, men den negative siden ved det er selvfølgelig at nyheter har blitt for raske og konkurrerende. I kampen om å publisere nyheten på nettet før alle andre, er det mange nyheter som blir altfor grunne, og ofte ikke dekket veldig godt. Så vidt jeg kan se er det ingen norske nettaviser som har klart noe i nærheten av The New York Times. Nettopp journalistikk med dybde og kvalitet.

- Hvilket medie- eller kommunikasjonsselskap kunne du tenke deg å lede?

-
Etter å ha snakket med Øystein Bonvik og lest boken hans: Ingen!