Navn: Nils Petter Strømmen .

Stilling: Seniorkonsulent i TNS Gallup og styreleder i Kommunikasjonsforeningen.

Årets ferie: Norge.

Den perfekte sommermaten: Spagetti med hummer, og hvitvin.

- Du arrangerer en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?

- Da tar jeg med tre personer fra fagområdene jeg er mest interessert i: Tv, kommunikasjon og journalistikk. Trine Syvertsen, professor i medievitenskap og veilederen min i studietida. Hun har alltid hatt et av Norges skarpeste blikk på tv-utviklingen, og jeg lurer litt på hva hun tenker om utviklingen de siste par-tre årene. Astrid Mjærum, tidligere styreleder av Kommunikasjonsforeningen. En svært dyktig og moderne kommunikasjonsleder. Ei dame jeg ofte spør om råd og alltid har stor glede av å diskutere med. Også inviterer jeg Tom Erik Nilsen, redaktøren for Kronstadposten. Han er 16 år og startet sin egen superlokale avis i Alta som 11-åring . Siden den gang har han mangedoblet opplaget og vurderer nå å søke pressestøtte. Det er så kult. Den suksesshistorien vil jeg gjerne høre mer om. Vi drar på Sørenga. Aker brygge på østkanten. Men bedre restauranter, mer sjarm, kveldssol og bademuligheter.

-Kommer du til å lese flest nyheter i sommer via Facebook-profilen din eller på VG.no?

- Sannsynligvis mest fra Facebook.

- Hvordan står det til med linær-tv-seingen?

- Jeg har alltid vært begeistra for direktesendinger, sport og tv-begivenheter. Derfor ser jeg fortsatt en del lineær-tv. Men for film og serier foretrekker jeg strømming. Jeg måler ikke min egen tv-seing, men en mann på min alder ser faktisk bortimot 20 timer lineær-tv i uka.  

- Hva gjør du for å holde deg oppdatert på den teknologiske utviklingen i jobben din?

- Jeg er mest opptatt av hvordan teknologien blir tatt i bruk, og er så heldig at det en del av jobben min i TNS Gallup. Så jeg spør helst et representativt utvalg av den norske befolkningen, gjør fokusgrupper eller dybdeintervjuer.

- Du får 100 millioner kroner til fordeling på høstens medie- og kulturbudsjett. Hvem får pengene?

- Da ville jeg reddet Cinemateket og øremerket resten til film og tv-drama for ungdom. Det lages mye film og tv for barn og voksne i Norge, men altfor lite som er rettet spesielt mot ungdom.

- Hvilket terningkast gir du medieminister Thorhild Widvey?

- Her viser jeg til svaret mitt to spørsmål under.

- Hva er det første du tenker på når du hører Content Marketing?

- Medieseminarene vi arrangerer i TNS Gallup. Vi har regelmessige frokostmøter og et årlig seminar om medietrender. Dette er etter min mening god innholdsmarkedsføring. Vi setter våre undersøkelser og kunnskap i en større kontekst, som blir relevant for kunder og utviklende for oss selv.

- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen?

- Jeg blir irritert over medieoppslag der bransjefolk kommer med enkle analyser og rakker ned på hardtarbeidende kolleger. Det er selvsagt bra med faglig debatt, men den bør være informert og nyansert. Også irriterer jeg meg over reklamesnuttene på web-tv. Det funker bare ikke.

- Norske nettaviser fyller 20 år i år. Hva har vært høydepunktet og hva har vært den største skuffelsen?

- Høydepunktet er hvordan nettavisene har revolusjonert tempoet i nyhetsdøgnet og bidratt til et større mediemangfold. Rett og slett mer og bedre nyhetsdekning. Jeg har fortsatt til gode å føle skuffelse over medieutviklingen. Men det er litt overraskende hvordan mange av dem i slutten av tenårene begynte å opptre mer umodne og rampete enn noen gang.

- Hvilket medie- eller kommunikasjonsselskap kunne du tenke deg å lede?

- For øyeblikket føler meg veldig privilegert som får lede Kommunikasjonsforeningen. Jeg tror også jeg ville likt å være sjef for Mediedagene i Bergen.