Navn: Christian Brosstad

Stilling: Kommunikasjonsdirektør i SpareBank 1 Gruppen

Årets ferie: I år blir det først Italia, deretter noen dager i New York.

Den perfekte sommermaten: Det må bli noe italiensk, som for eksempel spaghetti vongole, sammen med et stort glass med Aperol Spritz. Enkelt og veldig godt.

- Du arrangerer en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?

- Hmm…den er vanskelig. Jeg er veldig glad i musikk, så jeg tror jeg må ha med favorittartisten min, Pharrell Williams. Så må jeg nok invitere Thomas Spiegel, Snapchat-sjefen, som har masse innsikt i hvordan de såkalte ”millennials” tenker og føler. Så topper vi det hele med Anita Krohn Traaseth, som skal få fart på innovasjons-Norge. Tror dette hadde vært en spennende sammensetning av folk. Ferden ville nok ha gått til en eller annen hytte i Jotunheimen. Dette hadde vært digg.

- Kommer du til å lese flest nyheter i sommer via Facebook-profilen din eller på VG.no?

- Det blir Facebook. Hele nyhetsstrømmen min skjer på mobilen med ulike apper. Mine favoritter er Twitter, Feedly, Aftenposten+, News Digest fra Yahoo, NowThis og Buzzfeed Breaking News. Og så må jeg alltid lese DN, men det gjøres også på mobilen. De begynner å få sving på appen sin - kanskje på tide.

- Hvordan står det til med linær-tv-seingen?

- Nei, det ser dårlig ut for min del. Det er mange år siden jeg la opp dagene mine etter sendeskjemaet på tv. Nå blir det enten NRK nett-tv, Apple TV, TV2 Sumo, YouTube eller Netflix.

- Hva gjør du for å holde deg oppdatert på den teknologiske utviklingen i jobben din?

- Jeg tror jeg bruker altfor mye tid på å holde meg oppdatert. Min ”heteste” kilde til kunnskap er nok min RSS-leser som inneholder hundrevis av viktige nettsteder og blogger – nydelig presentert via Feedly. Jeg får nok også mye kunnskap via de jeg følger på Twitter. I tillegg er jeg også så heldig å jobbe i et høykompetent fagmiljø i SpareBank 1. Jeg har mange flinke kolleger som er i Norgestoppen når det kommer det til teknologiforståelse. Ellers betyr jo nettverk en del – bra med gode diskusjoner med flinke folk.

- Du får 100 millioner kroner til fordeling på høstens medie- og kulturbudsjett. Hvem får pengene?

- Da ville jeg rett og slett laget et lite lettbeint mini-selskap som hadde som oppgave å støtte studenter som sitter på gode disruptive ideer. Vi må bli mer potente i dette landet når det kommer til nyskaping.

- Hvilket terningkast gir du medieminister Thorhild Widvey?

- Jeg er veldig dårlig med terninger, så jeg tror jeg må la andre kaste terningen her. Jeg ønsker henne uansett en fantastisk sommer.

- Hva er det første du tenker på når du hører Content Marketing?

- At jeg er ufattelig lei av diskusjonen om temaet. Nå må folk begynne å skape noe, ikke bare snakke.

- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen?

- Jeg har sluttet å irritere meg over folk i kommunikasjonsbransjen. Men når det er sagt, så skulle jeg ønske at enkelte kunne lære seg å leve etter utsagnet ”Pick Your Fights”. Livet er for kort til å irritere seg! Men de byr jo på underholdning da, hehe.

- Norske nettaviser fyller 20 år i år. Hva har vært høydepunktet og hva har vært den største skuffelsen?

- Høydepunktet er nok at norske medier etter hvert har blitt gode på distribusjon – og spesielt satsingen til Aftenposten på mobil liker jeg godt. Håper at ”den gamle tanta” fortsetter å eksperimentere og utfordre det bestående  – da kan det jo også hende at mediedebatten i Norge ikke handler om hvordan man kan begrense NRKs tilbud – men heller hvordan mediene kan sørge for at de er relevante i fremtiden – og kan konkurrere mot nye internasjonale aktører. Folk må rett og slett bruke energien på egen virksomhet – ikke surmule.

- Hvilket medie- eller kommunikasjonsselskap kunne du tenke deg å lede?

- Jeg kunne jo ha ledet det lille lettbeint mini-innovasjonsselskapet som jeg nevnte tidligere, hehe, neida, det er utrolig spennende tider innen finansbransjen, så jeg trives godt der.