Arbeiderpartiet setter pris på innspillene de har fått i vurderingen, men lurer på om Netlife Research kanskje har bommet litt.

- Det er veldig positivt at Netlife bruker tid på å vurdere de politiske partiene. Dette har vi savnet siden 2009 hvor det var mange bloggere og nettsider som vurderte kvaliteten på politisk kommunikasjon. Alle relevante innspill er veldig bra, sier kommunikasjonsrådgiver i AP, Adrian Nøttestad til Kampanje.

Men om vurderingen har tatt høyde for landsmøtet Arbeiderpartiet nylig hadde, er han usikker på.

- Noen ting er det klart at vi ønsker å bli bedre på, men jeg føler Netlife bommer litt. Vi har nettopp hatt landsmøte og da hadde vi naturligvis mange saker på nettsiden som handlet om det. Vi vedtok over 600 politiske forslag og da blir det ekstremt mange nyheter på få dager. Vi tilpasser forsiden vår ut ifra hva som er aktuelt her og nå, forteller han.

Les også: Slakter nettsidene til norske partier

- Skal gjøre det enklere
Ett av aspektene Netlife trakk frem som kritisk ved arbeiderpartiet.no, er at  muligheten for å navigere til fylkespartisider, er godt skjult i bunnen av nettsiden. Dette lover Nøttestad å ordne opp i.

- Kommentaren på den nederste menyen er et godt innspill, og det er noe vi kan endre på. Vi skal gjøre det enklere å finne de lokale sidene og i større grad fokusere på det lokale aspektet i de redaksjonelle sakene våre, sier Nøttestad.

Alle partiene er naturligvis til stede i sosiale medier, og er tilsynelatende aktive der. Arbeiderpartiet har til og med valgt å gå live på Snapchat, men får ikke gehør fra Netlife Research. Jostein Magnussen synes ikke Snapchat er en riktig prioritering.

- Det er kult at partiene eksperimenterer med ulike kanaler, men det er jo litt dumt å drive med kreativ eksperimentering før du har ryddet opp i hovedkanalene dine. Jeg vil oppfordre partiene til først å rydde opp i de mangelfulle nettstedene sine og bygge grunnmuren, før man beveger seg videre.

Han mener partiene burde bruke mer ressurser på nettsidene sine og få frem de viktigste sakene både lokalt og nasjonalt.

- Man skal ikke måtte klikke mange ganger og lete rundt for å finne stoffet man ønsker, avslutter han.

På dette svarer Arbeiderpartiet følgende.

- Vår filosofi når vi utvikler oss digitalt er at vi aldri kan bli ferdig med noe. Hjemmesiden eller tilstedeværelsen på Facebook kan aldri bli perfekt. Vi prøver å være så gode som mulig i de kanalene vi opplever at folk vil treffe oss på.

- Jobber med ny nettside
I partiet Rødt, som var det partiet som dårligst ut i undersøkelsen sammen med Senterpartiet, sier valgkampsekretær Ole Mjelstad at de er fullt klar over at nettsiden deres ikke er tilpasset mobil, og at dette er noe de bør få i orden. Men alt i alt mener de sosiale medier er den viktigste arenaen på nett for å nå ut til velgerne.

- Vi jobber med å lage ny nettside nå, som blir lansert rundt 1. juli. Når det gjelder innhold har ikke vi like mye ressurser som de andre partiene. Vi er opptatt av å ha kontakt med våre medlemmer, sympatisører og velgere. Derfor prioriterer vi ressursene vi har på sosiale medier, sier Ole Mjelstad

Appen Snapchat har de dog ingen planer om å ta i bruk.