Viaplay har de siste årene satset sterkt på egenprodusert drama med titler som «Wisting», «Pørni», «Ida tar ansvar», «Delete Me», «Maskineriet» og sist «Made in Oslo».

Dramasjef Tanya Nanette Badendyck var første person inn i Viaplays dramaavdeling i 2018, etter lang tid i produksjonsselskapet Cinenord. Siden da har Viaplay også hentet inn t eksekutiv produsent Kari Moen Kristiansen og prosjektleder Kaja Bjelke i avdelingen. 

Nå ansettes ytterligere tre personer i dramaavdelingen. 

– De siste årene har Viaplay levert noen av de beste produksjonene i Norge og Norden, og med flere flinke folk i teamet kan vi fortsette å finne de mest engasjerende historiene innenfor både serie- og spillefilmformatet. Viaplay skal være den mest attraktive samarbeidspartneren til de dyktigste historieformidlerne i landet, og den foretrukne plattformen for alle som er glad i norsk kvalitetsinnhold, sier Badendyck.

De nye ansatte er Isak Eymundsson, Hege Skjerven Clausen og Fridrik Mar. Eymudsson er ansatt som eksekutiv produsent og var blant annet med å produsere NRK Super-serien «Kampen», samt spillefilmene «Hjelperytteren» og «Psychobitch». Hans siste produksjon var NRKs dramakomedie «Stolthet og forfall». Clausen tiltrer også i stillingen som eksekutiv produsent hos Viaplay Norge. Hun hentes fra HBO Max hvor hun de siste årene har hatt ansvaret for flere nordiske dramaproduksjoner. Clausen skal ha lang fartstid i bransjen og har hatt særlig fokus på drama de siste årene. Hun har tidligere utviklet og produsert «Exit» for NRK, i tillegg til produksjoner som «Post Mortem» for Netflix og humordramaserien «Aldri voksen for Discovery».

- Viaplay har imponert stort de siste årene ved å satse tungt på norsk drama. De evner å ta raske beslutninger og er svært konkurransedyktige i et marked som krever at man er på tærne. Jeg ser virkelig fram til å bli en del av laget og jobbe tett med norske dramaprodusenter, forteller Clausen.

Mar går inn i en stilling som Commercial Affairs Manager etter 30 års erfaring med spillefilmer og dramaserier. Han har jobbet på flere store produksjoner som «Lilyhammer», «Kon-Tiki», «Valkyrien», «Beforeigners» og «Jordbrukerne» og har også jobbet som produksjonsrådgiver hos Norsk Filminstitutt, og hentes nå fra stillingen som produksjonssjef hos Rubicon TV.