Når Premier League på ny sparkes i gang til høsten er det Viaplay er norsk rettighetshaver. De siste brikkene er i ferd med å legges, og nå er det klart at Jan Åge Fjørtoft blir med videre og får en sentral rolle i dekningen av Premier League.

- Jeg nærmer meg 20 år i Viaplay. Og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg har kost meg fra dag én. Jeg blir inspirert av å jobbe i dette teamet, ikke minst med så mange unge og sultne nye medspillere. At vi nå sammen skal jobbe med verdens beste rettighet og verdens beste liga, er både spennende og motiverende, sier Fjørtoft.

I Viaplay har Fjørtoft dekket både Europa-fotball og Bundesliga. Når han nå forlenger blir han også med over til fotballøya hvor han selv har spilt i toppdivisjonen.

- Engelsk fotball har vært med meg siden jeg løp rundt i Gursken og prøvde å kopiere heltene fra tippekampen. Da jeg selv fikk muligheten til å spille Premier League var det en stor drøm som gikk i oppfyllelse. De berømte lagene, stjernespillerne og verdens beste managere er det lett gjenkjennelige. Men for meg er det atmosfæren på engelske arenaer som er den aller største stjernen. Vi skal gjøre alt vi kan for å formidle denne følelsen til seerne, sier Fjørtoft.

- Jan Åge er turboen
Norsk sportssjef i Viaplay Group, Kristian Oma, er strålende fornøyd med at Fjørtoft blir med Viaplay videre.

- Jan Åge er turboen i redaksjonen og alltid på farten. Og så er han veldig ambisiøs på vegne av våre sendinger og vår profil. Han jobber knallhardt for å komme seg i de riktige posisjonene for å skape best mulig Viaplay-innhold. Og det er bemerkelsverdig ofte at det kommer noe helt spesielt ut av intervjuene når Jan Åge bruker hele seg, og hele sitt nettverk - til å få stjernene i tale. Vi er glade i Jan Åge og hans enorme energi og ambisjoner, og han minner nå om en engelsk setter som bare spinner etter å komme i gang med Premier League, sier Oma.

I tillegg til Premier League, vil Fjørtoft også fortsette å jobbe med Bundesliga og Europacup for Viaplay.