OL- og VM-vinner Maren Lundby blir å se i hoppbakken denne vinteren likevel, men det som hoppekspert og ikke utøver.

Hun blir dermed en del av Nents stjernespekkede ekspertteam bestående av blant annet Magnus Moan, Niklas Dyrhaug og Kjetil André Aamodt.

Les også: Kjetil André Aamodt om å hoppe etter etter NRK: - Jeg har vært skeptisk selv

Lundby gikk tidligere i høst ut med beskjeden om at hun etter all sannsynlighet ikke kommer til å konkurrere denne sesongen grunnet utfordringer knyttet til vekten. Nå ser hun imidlertid frem mot å dekke hopprennene for Viaplay.

- Dette blir en ny og spennende utfordring for meg. Jeg er lidenskapelig opptatt av hopp, og sånn sett gleder jeg meg til å prøve og formidle noe av min kunnskap videre til seerne. Fordelen for meg vil jo være at jeg er tett på en del av utøverne mellom konkurransehelgene, jeg kjenner dem godt, og jeg tror jeg vet en del om hva som foregår mellom ørene på utøverne i kampens hete, sier Lundby og fortsetter:

-Jeg er opptatt av å fylle tiden min med fornuftige ting mellom treningsøktene jeg selv skal gjøre. Hva er vel da bedre enn å analysere skihopping? Så dette er veldig interessant og en drømmejobb for meg, sier Lundby.

Hun tror imildertid det kan bli spesielt å skulle analysere sine egne lagvenninner fra sidelinjen.

- Det blir jo selvfølgelig litt rart, men jeg kommer nok ikke til å være den med mest kritisk blikk på utøverne. Jeg vet hvor vanskelig skihopping kan være, og jeg tror jeg kan formidle mye til seerne om hvorfor det nettopp kan være så vanskelig i blant. Så jeg kommer nok til å være en hoppekspert med mye medfølelse og med et stort ønske om å sette meg inn i situasjonen til hver enkelt utøver.

Tidligere er Kasper Wikestad og Andreas Stjernen blitt presentert som en del av hoppteamet, og Lundbys ansettelse gjør at laget nå er komplett.

Les også: Wikestad melder overgang til Nent: - Det er spennende med ny rettighetshaver

Sportssjef i Nent Group Norge, Kristian Oma, gleder seg over at Lundby melder overgang til Viaplay.

- Maren er både et forbilde og en pionér, så vi føler oss beæret over at hun vil bruke deler av vinteren sin på våre sendinger. Som regjerende olympisk mester og verdensmester, fortsatt aktiv og bare 27 år - er dette klink blink med tanke på vår ambisjon om å snakke til alle seere når Viaplay Vinter straks smeller i gang, sier Oma.