Et sikkert tegn på at TV-høsten nærmer seg, er at årets «Skal vi danse»-deltagere blir presentert og i år er det både influencere, artister, høyskoledosenter, sportskommentatorer og programledere blant deltagerne i det popuære og kjendistunge danseshowet.

- Hele gjengen virker heltent på å virkelig gi jernet utover høsten, og vil garantert sørge for at det som blir den 17. sesongen av «Skal vi danse» blir minst like intens, glamorøs og severdig som tidligere sesonger, sier programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, som er strålende fornøyd med årets deltagere. 

Men hva synes kjendisjournalistene som skal dekke den påkostede konkurranserealityen om årets deltagere? Kampanje har derfor vært i kontakt med Thea Hope, journalist i Rød Løper hos Se og Hør og Dagbladet, og nyhetssjefen for underholdning i Nettavisen, Julie Solberg, om deres synspunkter.   

Les også: Disse er med i årets Skal vi danse på TV 2

Tror på Vinni og Royane
Tilbakemeldingen er enytdig. Begge er enige om at TV 2 har laget en morsom deltakerliste i årets utgave, og at det utmerker seg to favoritter til å vinne hele konkurransen. 

- Av guttene tror jeg Øyvind Sauvik vinner, og av jentene tror jeg Royane Harkati vinner. Hun er blid, kan danse og er stor på TikTok, noe som vil gjøre at mange unge vil stemme på henne, sier Thea Hope i Rød Løper. 

Også Julie Solberg fra Nettavisen trekker frem sanger og artist Royane Harkati, kjent fra årets Melodi Grand Prix på NRK, som en joker. 

- Dette er en deltager seerne ikke kjenner så godt fra før, og hun kan bli en ny profil. Men også Vinni er morsom, han tror jeg kommer til å vinne. Alt i alt er jeg er fornøyd med casten, den er fargerik, sier Solberg. 

Spurt om terningkast på årets deltagere gir både Hope og Solberg terningkast fire. 

Klar for dansegulvet:

Anders Hoff og Katrine Moholt er klar for en ny sesong med Skal vi danse på TV 2 og kanalens programsjef, Kathrine Haldorsen, er strålende fornøyd med årets deltakere, Men hva sier kjendisjournalistene som skal dekke årets sesong? Foto; TV 2.

Sportsanker og influencere
Blant årets øvrige deltagere finner en også flere TV 2-journalister som Simon Nitsche og Siri Avlesen-Østlid. Det tror ikke underholdningsjournalistene er negativt.

- Vi får se hvordan det går i høst, men jeg jeg tror at Nitsche vil ta unge og gamle med storm. Jeg tror det blir bedre utover høsten, det blir spennende å se, sier Hope som allerede noen overskrifter klare før høstens «Skal vi danse» begynnner. 

Solberg ser også noen andre kjendisfavoritter i årets danseheat. 

- Anniken Jørgensen er spennende, hun har takket nei til mye tidligere. Alejandro Fuentes er lenge siden vi har sett. Det er mange man kjenner fra før, Joakim Kleven blant annet. Det blir morsomt å se dem fra en annen side, sier Solberg. 

- Ville hatt Shaman Durek
Underholdningssjefen sier hun synes det er vanskelig å spå om programmet blir en suksess.

- Det blir stort sett dynamikker i «Skal vi danse» som gjør at seerne liker det, det skal mye til for at det blir en dårlig cast, forstetter Solberg. 

Men bedt om å velge seg noen egne og enda større kjendiser, svarer hun. 

- Jeg ville hatt Shaman Durek. Også savner jeg veldig A-kjendiser som Linn Skåber. Kanskje vi bør hente Ingrosso-familien fra Sverige? Eller Lille Marius og Juliane Snekkestad kanskje, avslutter Solberg. 

Alle årets deltagere i «Skal vi danse» er influenser Anniken Jørgensen, kommentator og dosent ved Høyskolen Kristiania Elin Ørjasæter, journalist og programleder Siri Nilminie Avlesen-Østli, skihopper Maren Lundby, sexolog og podkaster Iselin Guttormsen, artist Alejandro Fuentes, artist Royane Harkati, youtuber Dennis Vareide, influenser og filmskaper Joakim Kleven, kombinertløper og tv-kommentator Magnus Moan, artist Øyvind «Vinni» Sauvik og sportsanker Simon Nitsche