Discovery har kastet seg rundt og laget påskeserien «Karantenenøtter med Asbjørn Brekke» med komiker Espen Eckbo. I serien vil Espen Eckbos folkekjære karakter dele både tips og karantenenøtter fra stua si på Abildsø.

– Jeg er allergisk mot nøtter, men ikke i oppgaveform. Tvert imot vet jeg av erfaring at litt hodebry gjør det lettere å få tida til å gå når man sitter isolert. Målet er å holde folk opptatt med nøtter foran TV-en, istedenfor å gå ut og smitte hverandre. Dette går bra, her det bare å tenke positivt, sier Asbjørn Brekke via sin opphavsmann Espen Eckbo.

Første episode av «Karantenenøtter med Asbjørn Brekke» slippes på Discoverys strømmetjeneste Dplay på søndag. I alt blir det åtte daglige runder med humoristisk hjernetrim gjennom påsken.

Asbjørn Brekke laget for noen uker siden en egen karanteneklubb i sosiale medier hvor han har delt videosnutter om livet i koronaisolasjon. Med en egen kalender har Asbjørn fått dagene til å gå ved å nappe «koronatutter» ut av en blåmalt appelsin. Discovery sier snuttene har fått god respons og forteller at det var slik ideen om å lage en egen Asbjørn Brekke-påskeserie dukket opp. 

– Denne serien er en direkte konsekvens av koronaviruset, og viser at det også kan oppstå fine ting i en slik krisetid. Ideen kom ut av det blå, og sammen med produksjonsselskapet Seefood kastet vi oss rundt og fikk satt det hele i stand på kort tid. Vi håper at vi på denne måten kan bidra til en litt hyggeligere påsketid for folk, til tross for at dette blir en påske helt utenom det vanlige, sier Eivind Landsverk, nordisk programdirektør i Dplay og Discovery Networks.

«Karantenenøtter med Asbjørn Brekke» legges ut på Dplay hver kveld fra søndag 5. april til og med 1. påskedag.

Ny type påskenøtter:

Det blir karantenenøtter i stede for påskenøtter på Asbjørn Brekke denne påsken. Foto: Discovery.