Frøy Gudbrandsen er ansatt som ny sjefredaktør i Bergens Tidende. Hun overtar jobben etter Øyulf Hjertenes.

- Frøy Gudbrandsen er en erfaren medieleder, som kjenner politikken og samfunnslivet i Bergen og på Vestlandet meget godt. Jeg er glad for at hun har takket ja til å ta på seg denne oppgaven, sier Øyulf Hjertenes, styreleder i Bergens Tidende, i en pressemelding.

Styret skal ha vurdert et tosifret antall kandidater til stillingen, før valget til slutt falt på Gudbrandsen som en intern kandidat. Hun har jobbet i Bergens Tidende siden 2012, de siste fire årene som politisk redaktør. 

- Bergens Tidende har en utrolig viktig rolle på Vestlandet, fordi vi dekker regionen på en måte ingen andre gjør. Vi har derfor også en viktig funksjon i det nasjonale medielandskapet. Å få lov til å lede BT krever mye, men vi har alle forutsetninger for å lykkes. Ikke minst fordi vi har enormt flinke og ambisiøse folk. Vi skal gjøre mye gøy fremover, sier Gudbrandsen. 

Øyulf Hjertenes blir nå direktør i Schibsted med ansvar for alle mediehusene på Vestlandet. 

- Frøy Gudbrandsen er godt kjent med organisasjonen, og har en dyp forståelse av mulighetene og utfordringene som Bergens Tidende står overfor. Jeg har store forventninger til den nye sjefredaktøren og hva hun kan få til sammen med redaksjonen i årene som kommer, sier han. 

- Gudbrandsen har en sterk og tydelig stemme på Vestlandet - og nasjonalt. Jeg kjenner henne som ambisiøs, både på BT og journalistikkens vegne. Jeg er ikke tvil om at Frøy kommer til å løfte journalistikken, til glede for våre lesere, sier Siv Juvik Tveitnes, konserndirektør for nyhetsmediene i Schibsted.

BT og Stavanger Aftenblad skal fremover ha en felles daglig leder, og rekrutteringen av denne skal skje i løpet av vinteren. Grethe Wiig Samdal, som leder brukermarked i Bergens Tidende, konstitueres i stillingen som daglig leder i BT inntil videre.