Polaris Media-konsernet hadde et driftsresultat på 49 millioner kroner i andre kvartal, opp 25 prosent fra i fjor. Omsetningen ble på 590 millioner kroner. Det er en nedgang på tre prosent fra samme kvartal i fjor. 

Tallene inkluderer det nyervervede svenske selskapet Stampen Media i mai og juni, og fjorårets tall er omarbeidet for å være sammenlignbare.

Det konsoliderte resultatregnskapet viser et resultat før skatt på 61,8 millioner kroner (- 19 prosent). 

I april kjøpte Schibsted-dominerte Polaris og to svenske selskaper Stampen for totalt 158 millioner svenske kroner. Det svenske selskapet taper fortsatt penger, men kostnadsbesparelser knyttet til omorganisering og effektivisering av distribusjon gitt Stampen Media et betydelig mindre underskudd på 7 millioner kroner i mai-juni, sammenlignet med 20 millioner kroner i underskudd i samme periode i fjor.

Annonseinntektene falt med 17 prosent til 76 millioner kroner i disse to månedene. Deler av nedgangen skyldes ifølge Polaris Media at det i løpet av første halvår 2019 har blitt lagt ned fem av åtte gratisaviser. Abonnementsinntektene har i perioden hatt en nedgang på 2 prosent til 88 millioner kroner. 

- Det svenske mediemarkedet har hatt utfordringer med inntektsutviklingen og lønnsomheten de siste årene. Stampen Media er godt i gang med å snu denne utviklingen, og vi forventer at de tiltakene som er igangsatt på inntekts- og kostnadssiden skal bidra til en bedre inntektsutvikling og positive resultater fra 2020, sier konsernsjef Per Axel Koch i en pressemelding.

Les mer: Revansje for Polaris - kjøper det svenske aviskonsernet Stampen

Den norske virksomheten leverte et driftsresultat i andre kvartal på 56 millioner kroner (- 5 prosent). Det skyldes en liten resultatnedgang for mediehusene.

Polaris Media opplevde vekst i abonnementsinntektene (+ 5 prosent) og de digitale annonseinntektene (+ 10 prosent), mens annonseinntektene på papir falt med 13 prosent.

Totalt økte inntektene med 1 prosent til 391 millioner kroner, mens kostnadene økte med 2 prosent til 337 millioner kroner.

- På tross av et krevende annonsemarked fortsetter Polaris Media i Norge å vokse topplinjen i andre kvartal, dette som følge av god utvikling innen abonnementsinntektene og digitale annonseinntekter, sier Koch.

Han gleder seg også over at sommerens abonnementskampanje har bidratt til en økning i antall digitale abonnenter på hele 42 prosent til 83.065 i andre kvartal. Totalt har Polaris Media 213.516 abonnenter.