Det skjer for andre gang på kort tid, men administrerende direktør i Nordic Entertainment Group, Anders Jensen, avviser at han finner noe glede i å strippe NRK for vintersport.

- Nei, ler Jensen.

I dag kom nyheten om at Nent Group sikrer seg eksklusive nordiske rettigheter til å vise hovedkonkurransene til ISU, International Skating Union, frem til 2022/23-sesongen. Det er NRK som har hatt disse rettighetene tidligere.

- Å ta rettigheter for å skape problemer for andre, kan ikke og skal ikke være en drivkraft. Drivkraften er å bygge virksomheten best mulig med utgangspunkt i å gi våre kunder og seere en god opplevelse. Vi blir hele tiden utsatt for at andre vil ta rettigheter fra oss. Da blir vi aldri sure på de som gjør det. Det er «the name of the game», sier han til Kampanje

- Ser et trendskifte
Den svenske toppsjefen er på tråden for å snakke om tallene selskapet slapp for andre kvartal tidligere i dag. De viser en omsetningsvekst på seks prosent til 3,9 milliarder svenske kroner og et resultat før skatt på 441 millioner svenske kroner (+ 16 prosent).

Selskapet, som driver tv-kanaler som TV3 og radionakanaler som P4, har de siste årene pekt ut strømmetjenesten Viaplay som sitt store satsingsområde. Den la til 65.000 abonnenter i kvartalet - som er mer enn Nent-sjefen hadde ventet - og han oppjusterer derfor målet om nye Viaplay-abonnenter med 50.000 til 250.000 for året. I fjor hentet de til sammenligning inn 170.000 nye abonnenter.

- Vi har sett et trendskifte i andre kvartal, hvor vi historisk sett har vært presset av kundefrafall på sportssiden, i og med at Champion's League og Premier League er slutt. Det har vi vent til et positivt kvartal gjennom investeringer i innhold og sport over sommeren, sier Jensen til Kampanje.

Les mer: Nent Group øker Viaplay-salget - kupper nye vintersportsrettigheter fra NRK

Frykter ikke Netflix
Nent Group har som mål å produsere 20 originalserier i året og er i rute med fem nye serier i andre kvartal. Én av dem ble deres mest suksessfulle noensinne.

- «Wisting» er den mest suksessfulle originalproduksjonen vi har hatt til dags dato, den er sett av millioner av seere på tvers av Norden. Abonnementsveksten mer enn kompenserer for de svake annonsemarkedene vi ser generelt og i Norge spesielt, sier Jensen.

- Har du noen grunn til å frykte Netflix og deres satsing på norske og nordiske dramaserier?

- Faktisk ikke. Det er et positivt tegn at de innser viktigheten av å ha lokalt høykvalitetsdrama. Det er med på å utvikle markedet og er positivt for oss og for kreatørene. Selv om Netflix har produksjoner som «The Rain» i Danmark og «Størst av alt» i Sverige, så kommer vi til å ha langt flere produksjoner enn dem.

Les også: Nent-sjefen svir av nesten sju milliarder på innhold for å vinne strømmekampen

Samtidig som strømme-tv-satsingen vokser, minsker reklameomsetningen til Nent Group I andre kvartal solgte Nent Group reklame for 1,047 milliarder kroner, og det er en nedgang på tre prosent. Norge er et spesielt utfordrende marked, forteller Nent-sjefen.

- Hva skal dere gjøre for å bedre utviklingen i reklamesalget?

- Vårt hovedfokus er å investere i vekst der den finnes, og det er på streamingsiden. Reklameinntektene står for 26 prosent av omsetningen, og vi forventer at den blir mindre.

Varmer opp til langrenn med skøyter
Det betyr ikke at Nent-sjefen ikke investerer i lineær-tv, og kjøpet av skøytesporten skal også styrke den tradisjonelle tv-virksomheten.

- Hva betyr disse rettighetene for dere?

- Det er en veldig spennende rettighet. Kanskje ikke den største, men vi ser på dette som det første steget i å bygge våre plattformer som vintersportsdestinasjon, som vi ikke har vært tidligere, sier Jensen.

Nent Group har som kjent også kjøpt rettighetene til langrenn, ski og hopp for fem år i Norge, men disse starter ikke før i 2021. Etter det Kampanje erfarer, gikk Nent Group ut med nærmere én milliard kroner for å sikre seg dise rettighetene i Norge.

- Blir dette en slags oppvarming før dere overtar Fis-rettighetene?

- Det kan man godt kalle det. Vi skal bygge studio og et ekspertpanel, så det kan man si.

- Det er NRK som har hatt disse rettighetene i Norge, hvordan kan dere forvalte disse rettighetene bedre?

- Vi har som alltid veldig stor respekt når vi tar over rettigheter, og det har vi gjort mange ganger tidligere. Vi har hatt OL i Sverige, som vi har tatt til nye høyer, og ishockey, som for mange år siden var en typisk SVT-rettighet i Sverige. Vi har veldig stor tro på våre dyktige produsenter og utviklere, samtidig som vi har stor respekt for det NRK og SVT har gjort.

- Skøytesporten er ikke like populær som mye annen vintersport i Norge, har dere en ambisjon om å gjøre sporten bredere?

- Ja, skøyter passer aldeles utmerket for action på tv og streaming, og når vi kjøper rettigheter er vår ambisjon alltid å gjøre de større og mer attraktive i samarbeid med det aktuelle forbundet. Vi håper at sporten også drar nytte av det.

NRK: - La inn bud som reflekterer verdien
- Hvor mye måtte du ut med for disse rettighetene?

- Vi kommenterer aldri på hva vi betaler, men økonomisk er ikke dette en stor rettighet. Den er ikke spesielt dyr.

Sportsredaktør i NRK, Egil Sundvor, mener de strakk seg så langt som de kunne i forhandlingene.

- Det har vært en prosess der vi mener vi har lagt inn et bud som reflekterer verdien av skøyteløp hvor vi har sagt at vi vil ta oss av produksjonen og at vi ønsker å løfte skøyter ytterligere. Vi må bare registrere at skøytene og Infront har valgt Nent som sin samarbeidspartner, sier han til Kampanje.

Les mer: NRK om nytt vintersportstap: - Alltid surt