Lena K Samuelsson, tidligere mangeårig redaktør av Svenska Dagbladet, går inn som publisher i Aftonbladet i tre måneder. Dette mens sjefredaktør Sofia Olsson Olsen er sykmeldt.

Lena Mellin fortsetter i rollen som ansvarlig utgiver.

– Med Lena K Samuelsson får Aftonbladet en sterk og erfaren leder. Hun skal nå sammen med Lena Mellin, og andre ledere og ansatte, gjennomføre de nødvendige endringene og fokusere på utvikling av journalistikken og virksomheten. Dette er en løsning som støttes av Sofia Olsson Olsen, sier Raoul Grünthal, CEO i Schibsted Media.

Aftonbladet nærmer seg 3,5 millioner daglige leser og har med dette en unik posisjon som svenskenes viktigste nyhetskilde online.

Lena K Samuelsson starter i jobben som konstituert publisher umiddelbart, og forlater samtidig alle andre oppgaver i konsernet.

- Dette er litt som å komme hjem, jeg jobbet for nyhetsredaksjonen i mange år og har fulgt avisen tett. Jeg har et sterkt team på plass og ser frem til å jobbe med både gamle og nye kolleger, sier Lena K Samuelsson.

Hun er en av Schibsteds mest erfarne redaktører med over 20 års erfaring. Lena K Samuelsson var nyhetsredaktør og assisterende administrerende redaktør i Aftonbladet over et tiår før hun ble redaktør i Svenska Dagbladet i 2001 og gjennomførte omfattende endringer. Etter tolv år gikk hun inn i Schibsteds internasjonale toppledelse, med ansvar for kommunikasjon, branding og samfunnsansvar.

Hun sitter også i Aftonbladets styre og i ledergruppen til Raoul Grünthal i Schibsted Media.

Kommunikasjonsdirektør i Schibsted Media, Camilla Kim Kielland, går midlertidig inn i ledergruppen for Samuelsson, mens hun er i Aftonbladet. Kielland fortsetter dermed å stige i gradene i det norske mediekonsernet. 

Nylig ble Kielland kommunikasjonsdirektør for mediedivisjonen. 

Les også: Kielland rykker opp i Schibsted

- Det er kjempespennende å få bygge noe litt fra bunnen av. Det er sjukt mange flinke folk i Schibsted, som jeg får mye energi av å jobbe med. Jeg er sikkert blitt «Schibstedifisert» på den tiden jeg har vært her, samtidig prøver jeg å bevare «utenfra-og-inn-perspektivet» så lenge som mulig, og ikke ta for gitt ting som åpenbart kan forbedres eller stilles spørsmålstegn ved. Dessuten tar jeg meg stadig vekk i å tenke på kolleger jeg skal bistå som kunder, men det tror jeg bare er skjerpende, sa Kielland tidligere i høst.