Hardanger-mannen Leif-Einar «Lothepus» Lothe var kjent for mange gjennom dokumentarserien «Fjorden Cowboys» på TV 2 Zebra, men det var deltakelsen i «Farmen kjendis» som gjorde sprengningsarbeideren til en kjendis på ekte.

Lothepus sørget ikke bare for at «Farmen kjendis» ble tidenes største seersuksess for TV 2, han sjarmerte også tv-seerne i senk og kom ut fra gården som en helt av folket. I etterkant av «Farmen»-seieren har «Lothepus» stått klar til å sko seg på suksessen med bok, klær og kondomer med navnet sitt på, for å nevne noe.

- Hørte det var noen greier
Men selv om det har vært mye skriverier om Lothepus i 2017, avviser han at det kommer til å bli helt tyst fra hans kant i 2018.

- Neeei, eg e ikkje så overbevist om det... Du veit, nå begynner vi med «Fjorden Cowboys» igjen, så eg kommer ikkje til å stå helt still i alle fall, men det roer seg nok litt ned, sier Lothe på telefonen til Kampanje.

- Hva tenker du om å være nominert til Årets Medienavn 2017?

- Det har jeg ikke tenkt så mye på. Jeg hørte det var noe greier. Men det var hyggelig altså, uansett ka det e for nokke, sier han.

Kampanje kommer til å presentere alle kandidatene i løpet av de neste dagene, men allerede nå kan du se hele listen og stemme på din kandidat her: Disse kan bli Årets medienavn

- Skal styre på
- Hva kommer du til å huske fra 2017?

- Nei, det er vel «Farmen» og alt det styret der. Men det er klart det er jo moro også. Så har det vært mye konserter og spilling og alt mulig greier.

- Hva er ditt mål for 2018?

- Nei, har ikke satt meg noen mål. Men jeg må vel være litt mer hjemme med ungene… Når det gjelder jobb kommer jeg til å styre på da, vet du. Det er vel ikke noe vits i å legge seg ned og dø, heller.

Det er 11. året Kampanje kårer «Årets Medienavn». Det er redaksjonen som nominerer kandidater til prisen, men det er leserne som bestemmer hvem som vinner. 

Stem på din kandidat her: Disse kan bli Årets medienavn

Les om de andre nominerte her:
Faktisk-redaktør Kristoffer Egeberg
NRK-programleder Faten Mahdi Al-Hussaini 
Journalist Ragnhild Ås Harbo