TV 2-ledelsen har etter det Kampanje erfarer tatt initiativet til å gjenoppta lønnsforhandlingene. Det er høyst uvanlig at arbeidsgiver tvinger gjennom lønnsdiktat og så åpner for forhandlinger igjen. Årsaken er kraftige interne reaksjoner.

- Jeg kan bekrefte at det er samtaler om lønnsforhandlingene, skriver organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i en tekstmelding til Kampanje.

- Vi har ikke gitt opp arbeidet med å bli enige om et lønnsoppgjør, sier Morten Sandøy, som er forhandlingsleder for Klubb 2, i en kommentar til Kampanje.

Reaksjonene kommer som følge av det mange mener er en skral lønnsvekst, ett år etter et nulloppgjør og det mange har opplevd som et krevende år i TV 2, samtidig som mediehuset tar andeler og forteller om god fart i reklamemarkedet. Ekstra provoserende har det også vært at flere TV 2-sjefer har forlatt tv-konsernet med store sluttpakker, som Kampanje tidligere har omtalt.

Les mer: Tidligere TV 2-topper casher ut

Da Kampanje snakket med Sandøy torsdag, dagen etter at lønnsforhandlingene brøt sammen, la han ikke skjul på at skuffelsen var stor.

- Jeg har vært med i denne bedriften siden starten for 25 år siden og har vært med i forhandlingsutvalg både som medlem og forhandlingsleder i mange år. Jeg synes det er utrolig leit at vi for første gang ikke klarer å bli enige. Det har alltid vært klima og tradisjon for det, sa Sandøy til Kampanje.

Les mer: TV 2-profil om lønnsdiktat: - Utrolig skuffet og provosert

Rammen for oppgjøret endte natt til torsdag på 2,42 prosent. De ansatte i redaksjonen får et lokalt tillegg på 6.000 kroner. Et lavtlønnstiltak innebærer at 29 medlemmer får en særlig lønnsjustering som i snitt utgjør 1.838 kroner.