I forrige uke skrev Kampanje at en av de tidligere TV 2-ansatte som fikk avsluttet arbeidsforholdet etter å ha blitt anklagd for seksuell trakassering, gikk over til ny jobb i mediebransjen uten at hans nye arbeidsgiver ble gjort kjent med bakgrunnen for at arbeidsforholdet med TV 2 ble avsluttet.

Kampanje tok kontakt med den nye arbeidsgiveren, som fortalte at dette var nye opplysninger for dem.

Les mer: TV 2 brøt arbeidsforhold etter trakassering – ukjent for ny arbeidsgiver

Nå har mediehuset avsluttet sine interne undersøkelser og konkluderer med at personen har opptrått uakseptabelt overfor flere kvinner i TV 2. Det skal likevel ikke være noe som tyder på at denne adferden har fortsatt på hans nye arbeidsplass.

Fritas fra arbeidsoppgaver
Likevel skriver arbeidsgiveren i en uttalelse til Kampanje at de ser alvorlig på saken og at redaksjonen er rystet over det som har kommet frem i forbindelse med opprullingen av sakene i TV 2. 

- Det som hendte for flere år siden på den andre arbeidsplassen, stemmer ikke med det bildet vi har av medarbeideren hos oss, heter det i uttalelsen.

Nå fritar den nye arbeidsgiveren den tidligere TV 2-ansatte for journalistiske oppdrag inntil en endelig avgjørelse rundt arbeidsforholdet tas.

Den tidligere TV 2-ansatte sier i en uttalelse:

- Jeg har forståelse for beslutningen, og vi er helt enige om at jeg fra og med i dag tar en pause fra mine journalistiske oppdrag. Når det kommer til min tidligere arbeidsplass, så ba jeg om unnskyldning i forbindelse med at jeg fikk sparken, men jeg forstår nå at unnskyldningen ikke har nådd frem til alle involverte. Derfor kommer jeg på ny til å kontakte min tidligere arbeidsplass og be om unnskyldning for min helt uakseptable oppførsel.

Avslutningsvis sier han at han fremover vil fokusere på å samtalene med sine nåværende kollegaer.

- Jeg forstår at de har mange spørsmål, sier han.

TV 2: - Informerte ikke
Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand understreker at denne saken skjedde under tidligere ledelse i TV 2.

- Som arbeidsgiver har vi ikke anledning til å gi detaljerte opplysninger som er i strid med personopplysningsloven, men tidligere TV 2-ledelse kunne ha informert ny arbeidsgiver på et overordnet plan. Det skjedde ikke, sier hun til Kampanje.

- Ville dere gjort det i en lignende sak i dag?

- Her er det en spesiell situasjon hvor den aktuelle medarbeideren jobbet både i TV 2 og hos den arbeidsgiveren han har nå. I en sånn type situasjon kunne vi ha orientert ny arbeidsgiver.