I disse dager har en større undersøkelse i regi av Norsk Journalistlag (NJ) om seksuell trakassering i norsk mediebransje gått ut til alle NJs medlemsbedrifter. Eneste unntaket er allmennkringkasteren NRK, der ledelsen ikke har bistått med å distribuere undersøkelsen. Det skriver NRK.

Klubbleder Richard Aune i NRKJ, som er lokallaget til NJ i NRK, representerer rundt 1700 medlemmer i NRKs Journalistlag. Han reagerer på ledelsens valg.

- For meg er det helt uforståelig. Det skuffer oss stort. Det skulle være en undersøkelse som omfattet hele bransjen, derfor ba vi tidlig NRK om å bli med. NRK har valgt å avslå å være en del av undersøkelsen og bistå til at dette skal distribueres, sier Aune til NRK

Undersøkelsen ble i stedet distribuert via NRKJ.

- Vi vurderte det grundig, og kom til at den ikke ville gi NRK mer konkret informasjon vi kunne bruke i vårt arbeid. Derfor vil vi heller fokusere på vårt interne arbeid for å sikre gode retningslinjer og rutiner når det gjelder oppfølgingen av konkrete saker. I tillegg mener vi det er viktig å jobbe med kulturen, for å hindre at slike saker oppstår i fremtiden, sier direktør for Juridisk avdeling i NRK, Olav Nyhus.