Underholdningsprogrammet «Lost in Time», som gikk på TVNorge i vår, er solgt til den internasjonale tv-stasjonen Dubai TV og skal vises i 22 land i Midt-Østen og Nord-Afrika. Det skriver The Future Group i en pressemelding i dag.

Dette blir deres første store internasjonale kontrakt, og de skal sammen med FemantleMedia Norge produsere to sesonger med til sammen 26 episoder av programmet.

- Avtalen med Dubai TV er det internasjonale gjennombruddet for The Future Group, og den definitive døråpneren mot nye markeder verden over. Dette er en fantastisk anerkjennelse av vår innholdsutvikling og teknologi. «Lost in Time» vil nå et stort marked der utbredelsen av smarttelefoner vokser raskt. Dette siste er viktig for inntektsstrømmen til selskapet gjennom bruk av den sosiale underholdningsplattformen vår, sier Bård Anders Kasin, administrerende direktør og medgünder av The Future Group.

Avtalen er inngått med Dubai Media Incorporated som er den statlige medieorganisasjonen i Dubai, og som eier flere trykte media, radio- og TV-kanaler, inklusive Dubai TV. De skal vise «Lost in Time» på arabisk i 22 land med over 400 millioner innbyggere til sammen.

- Vi har stor tro på at «Lost in Time» skal bli en suksess. Dette er det første samarbeidet og partnerskapet mellom Dubai TV, FremantleMedia International og The Future Group. Det nye programmet er det første av sitt slag i den arabiske verden. Programmet kombinerer interaktivitet og mixed reality-teknologi og lar seerne være med på programmet via den dedikerte appen for smarttelefon og nettbrett, sier Sarah Al Jarmen, direktør for Dubai TV.

«Lost In Time» ble ingen stor suksess på TVNorge. På premieren førte tekniske problemer til full kollaps for appen som skulle gjøre det mulig for tv-seerne å konkurrere mot deltakerne i studio. Da «Lost In Time» kom tilbake på lufta etter en lengre påskeferie, hadde seertallet blitt redusert med godt over 50 prosent fra premieren.