Olav Kyrre. Can you hear me? Vi har vunnet i Bjørgvin. Med udsigter fra Ulriken har de kjempet. Christian Paasche. Johan Kaggestad. Dag Otto Lauritzen.

Trippel norsk på pallen. Det ble gull, sølv og bronse på hjemmebane. I Bergen. Mellom de syv fjell.

Jeg kan ikke huske hvor mange tenåringstimer i svunnen tid jeg heller brukte i barndomshjemmet for å se Tour de France på Eurosport, enn å være sammen med kompiser på stranden. Timene oppsummert er nok et anselig antall dager. Eller for å bruke sykkelterminologien, det var flere brudd som gikk helt inn.

Det var Miguel Indurain og Bjarne Riis først opp fjellene, og 4-5-6-7 timer direktesendt sykkel med en ansiktsløs norsk kommentator hver dag.

Det var lite norske farger å se, men de kom. Og i rødt, hvitt og blått fikk vi se dem; Thor Hushovd, Kurt Asle Arvesen, Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristof. Og opp i feltet kom også TV 2. Men ansikter, engasjement og en ektefølt kjærlighet til sporten.

Med tidenes kanskje beste sykkel-VM akkurat avsluttet er det på tide å hedre en av de aller viktigste utøverne. Sett med norske øyne. Den kommersielle allmennkringkasteren vår! I kampen om dopete sportsrettigheter har TV 2 i en årrekke tviholdt på sykkelrettighetene sine. De har bygget eike for eike, stadig tråkket på tyngre gir, og gitt sportsgale nordmenn innsikt i en verdenssport. TV 2 har dekket norske etappeseiere, seiere i vårklassikerne, det har til og med blitt noen norske VM-gull.

I kampen om dopete sportsrettigheter har TV 2 i en årrekke tviholdt på sykkelrettighetene sine.

Engasjerte, forberedte og utholdende har de herrer Paasche, Kaggestad og Lauritzen frontet TV 2s landslag sammen med sammenlagtryttere, opptrekkere og hjelperytterne sine. De vinner hvert ritt. Hver etappe. Hver spurt.

Bak sitter sportsdirektører og team-eiere og gir kapteinene de beste arbeidsvilkår, som igjen fortsetter tradisjonen med å servere nordmenn store idrettsopplevelser.

På TV 2.

I dag tar jeg av meg sykkeltrikoten og bøyer meg i sykkelhjelmen for TV 2.

Direktesendt tv er overlegent catch-up, VOD og strømmetjenester når store mediehus som TV 2 går i brudd. Når hundretusener av pulsklokker nærmest sprenger kapasiteten i det Edvald og Kristof kjemper om det riktige bakhjulet på oppløpet, kan selv ikke den mektigste amerikanske digitale medieimperalist konkurrere mot TV 2.

Gratulerer til alle i TV 2 med seieren, og takk for at dere bringer sykkel til folket.

Det viktigste er ikke bare å delta, men å se bra ut når man vinner!