Navn: Linn Wiik 

Alder: 33

Stilling: Politisk reporter i TV 2 Nyhetene 

Årets ferie: - Jeg gifter meg lørdag 19. august, så en del av ferien har gått med til planlegging av bryllupet. Det er i Tyskland, og uka før skal tilbringes i en av mine favorittbyer, Berlin. Så er det rett hjem for å jobbe med «Bak rattet». Bryllupsreise får det bli senere!

Den perfekte sommermaten: - Jeg er veldig glad i å spise ute og om sommeren synes jeg man skal kjenne lukten av grill så ofte som mulig. Et perfekt sommermåltid for meg ville vært sashimi av laks med hjemmelaget ponzusaus til forrett, en blodig grillet biff med grillede grønnsaker til hovedrett og norske jordbær med vaniljeis til dessert. Og masse vin til!

- Du skal på roadtrip med partilederne og setter dem bak bilrattet de to siste ukene før valget i TV 2s nye serie «Bak rattet». Fortell mer...

- I «Bak rattet» skal vi snakke om politikk på en litt mer avslappet måte. Det er mer enn nok dueller, debatter og utspørringer i valgkampen. Her skal vi også gi velgerne et innblikk i hvem partilederne er. For hvem de er som personer, har noe å si for hvordan de er som politikere og hvordan de forvalter tilliten velgerne gir dem. I tillegg tror jeg det blir innmari morsomt! Erna har for eksempel ikke kjørt bil på fire år, så det kan jo oppstå artige trafikale situasjoner. Også blir alle bedt om å ta med seg en road trip-sang til bilen, så vi får muligens høre noen politikersangstemmer også.

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?

- Da ville jeg tatt med meg Michael Jackson, Donald Trump og Gro Harlem Brundtland til en stillehavsøy. Så kunne Gro tatt seg en liten alvorsprat med Donald under et palmetre, mens jeg lærte «Moonwalk» av Michael Jackson. Jeg har alltid drømt om å kunne «Moonwalke». 

- Hvilken bok vil du anbefale Kampanjes lesere i sommer og hvilken bok ser du selv frem til å lese?

- Min gode venninne Helga Flatland har akkurat gitt ut en ny roman, så selv leser jeg den om dagen. Den heter «En moderne familie» og handler om et foreldrepar som velger å skille seg som 70-åringer og hvor vanskelig det valget blir å takle for barna deres. Den anbefales, helt objektivt selvfølgelig, til alle som er opptatt av utfordringene ved vårt moderne liv og ved den moderne familien.  

- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen?

- Hvordan man alt for lett adopterer amerikanske tilstander og gjør dem til våre egne. Den siste i rekken er hele «Fake News»-debatten. Man kan gjerne være uenig i og diskutere vinklingen på saker, men falske nyheter i amerikansk forstand finnes ikke i noen store, norske redaksjoner.

- Hvem tror du og hvem håper du blir Norges statsminister etter valget?

- Jeg tror Dovre står med både Erna og Jonas som statsminister. Men som politisk journalist håper jeg litt på at den det blir, blir leder av en mindretallsregjering. Da blir de politiske prosessene mer transparente, Stortinget blir viktigere og jobben min blir litt morsommere.

- Hvilken nyhet fra den siste tiden skulle du ønske var falsk?

- Da velger jeg å definere den siste tiden som det siste året og svarer Donald Trump som president i USA. Det er bra med nye politikere som kan røske litt opp i etablerte sannheter og utfordre den politiske eliten, men et sted går grensen og den går lenge før man får en psykisk ustabil realitykjendis som president i verdens mektigste land.

- Bør Facebook og Google være med på å finansiere norske medier?

- Jeg tror ikke løsningen på «mediekrisen» er flere subsidier, løsningen ligger i at mediene selv lanserer flere smarte og brukervennlige betalingsløsninger som sikrer dem en stabil inntekt. Men når du ser på hvilken omsetning Facebook og Google har så er det klart at de bør skattlegges hardere på inntektene de henter ut fra Norge.

- Hvem identifiserte du deg aller mest med i «Skam»?

- Jeg vet ikke om jeg nødvendigvis identifiserer meg med henne, men jeg har litt sansen for Vilde. Med sin lette naivistiske holdning ser hun som regel lyst på livet og tror det meste ordner seg. Sånn er nok jeg også litt. Selv om ting innimellom kan være vondt og vanskelig, er lykke en slags grunnfølelse i meg.

- Hvilken bransje eller bedrift kunne hatt behov for påfyll av kunstig intelligens?

- Sikkert de fleste. Men jeg velger å slutte meg til Stephen Hawking, som advarer mot at utviklingen av kunstig intelligens fører til at roboter til slutt tar over jorda. Så blir sikkert dette sitatet stående som ekvivalenten til «Internett er en flopp» om noen år.  

- Hvilken overskrift drømmer du om å se på Kampanje.com i høst?

- «Linn Wiik blir Norges best betalte journalist!»