Disney vil ikke lenger ha sine filmer på amerikanske Netflix. Årsaken er at selskapet starter sin egen strømmetjeneste i 2019 for å vise egne produksjoner.

Disney vil også starte en strømmetjeneste med datterselskapet ESPN der man skal kunne se på mer enn 10.000 sportsarrangementer hvert år, inkludert fotball, hockey og amerikansk fotball.

Nyheten ble presentert da underholdningskonsernet la fram sin kvartalsrapport tirsdag i USA. Selskapet mener det vil skape større verdier på lang sikt å ha sin egen strømmetjeneste enn å gjøre filmene tilgjengelige på andre slike tjenester, som Netflix.

Resultatet for andre kvartal var 9 prosent svakere sammenlignet med samme periode i fjor, ifølge AFP. Reuters melder at Disney-aksjen falt med 3,8 prosent utover dagen, mens Netflix-kursen sank med 3 prosent.

Disney-tjenesten vil imidlertid fortsatt være tilgjengelig i flere markeder utenfor USA, inklusive Norge, og en talsperson for Netflix sier dette i en kommentar:

– Våre avtaler med Disney utenfor USA forblir nøyaktig som det er – dette har ingen innvirkning på alle Disney-filmene som vi kan ha separate avtaler for i disse markedene.

Det virker allerede som om Netflix forbereder seg på å miste rettighetene til å vise Disney-filmer. Tidligere denne uka kunngjorde selskapet at de kjøpte opp Millarworld , et tegneserieforlag, og ifølge AP vil utvikle filmer og TV-serier for barn og unge basert på karakterene. Disney på sin side kan komme til å fremdyrke mer av sine Marvel-superhelter og Star Wars-serien, og eventuelt tilby produksjonene i atskilte strømmetjenester.