Navn: Geir Schau

Alder: 57 år

Stilling: Programleder

Årets ferie: - Den har vært begivenhetsrik! Jeg har vært på landstedet mitt «Skaugum» i Drøbak, en tur i Kroatia for å få garantert sol og sommer. Har også vært på Bakken Øvre Hotell Grisegod på Løten, der har jeg sett dyrevelferd på nært hold. Vi har jo noen bønder vi pleier å ringe til i radioen – sånne som driver med «Bondens marked» og sånt. Der hadde jeg en åtteretters middag på taket av grisehuset med ALT. Og overnatting i halmen utenfor grisehuset sammen med 200 griser. Jeg har vært på en tur til! Vi var 12 stykker som dro en tur med spa-båten Vulkana som ligger i Tromsø. Det er en ombygd hvalfangst-båt med steam bad, tyrkisk Hamam-bad, zen-rom, kokk og vedfyrt stamp på dekk. Det var 25 grader og midnattssol – helt utrolig.

Den perfekte sommermaten: - Skalldyr og fisk, i alle former. Jeg er glad i reker, krabber og hummer og alt – helst i store mengder. Drikker gjerne hvitvin, sprudel eller sånn rosévin - alt ettersom hva vi har.

- Hva trives du best i – dansesko eller pub-til pub sko?

- Akkurat nå har jeg ikke noe valg... Men faktisk trives jeg godt i danseskoene altså. De var langt bedre å gå i enn jeg hadde trodd. Men det spørs om ikke de skoene går over til å bli pub-til-pub-sko etter «Skal vi danse» er slutt.

- Men er du veldig opptatt av selskapsdans? Lå det en latent proff-danser der?

- Hehe. Det lå nok ikke latent, nei. Jeg har gått og grua meg til dette hele sommeren, jeg.

 - Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?

- Jeg har en hyggelig kjæreste, og vil gjerne ha med henne. Tror også jeg tar med meg Anne Lindmo fordi hun er morsom og god til å lage mat. Hm. Da mangler jeg én til…. Jeg tror jeg tar med Anette Walther Numme, som jeg jobber sammen. Vi er så grove i kjeften begge to og fyller opp hverandre, ikke ut hverandre!

- Hvilken bok vil du anbefale Kampanjes lesere i sommer og hvilken bok ser du selv frem til å lese?

- Nå har jeg lest Jo Nesbøs «Tørst» i sommer, og den var kul. I fjor leste jeg Bill Brysons «En sommer, Amerika 1927», den var også bra. Jeg har liggende «Jeg er Pilgrim» av Tom Egeland på vent. Den må jeg se å få lest, men det er uvisst når. Jeg skal jo skrive en bok selv også, innimellom dansingen.

- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen?

- Det er kanskje litt nerdete, men jeg irriterer meg over radio- og tv-folk som ikke har forberedt seg godt nok og ikke vet navnet på den de snakker med for eksempel. Her må folk bli flinkere.

- Hvem tror du og hvem håper du blir Norges statsminister etter valget?

- Jeg er jo sosialdemokrat fra Manglerud, men tror jeg vil velge å være litt politisk anonym her. Men jeg tror kanskje at Erna blir sittende en runde til. Det virker som om folk er litt fornøyd med henne. En ting jeg håper IKKE skjer, er at Miljøpartiet De Grønne får politisk makt, selv om de drar i riktig retning. De har masse innganger, men for få utganger. De er nok mer en miljøorganisasjon med politisk makt. Jeg synes de begynner i feil ende og når det gjelder lokalpolitikk er de helt på jordet. De vil fortette Oslo, men de som bor der skal ikke få kjøre bil.

- Hvilken nyhet fra den siste tiden skulle du ønske var falsk?

- At Donald Trump var president i Amerika. Og at Kim Jong-un leker med det fyrverkeriet i Nord-Korea. Jeg skulle ønske den nyheten bare var propaganda.

- Bør Facebook og Google være med på å finansiere norske medier?

- Det har ikke jeg tenkt på før du sier det, men det høres ikke så dumt ut. Det er klart at pengene strømmer inn der uten at de er med i felleskapet. Og når reklameinntekter og andre medieinntekter svikter i medieindustrien, bør de som erstatter det være med og betale.

- Hvem identifiserte du deg aller mest med i «Skam»?

- Jeg har ikke sett én eneste episode av «Skam», men bare hørt om det. Nå trener jeg jo sammen med Yousef, så da tror jeg at jeg vil si at jeg identifiserer meg med ham. Men jeg føler meg helt dinosaurus som ikke sett «Skam». Nå har jeg press på meg, og lurer på om jeg skal binge det, for å få det overstått.

- Hvilken bransje eller bedrift kunne hatt behov for påfyll av kunstig intelligens?

- Jeg snakker alltid håndverkernes sak, og mener menneskene alltid bør brukes. Jeg mener folk må ha noe å gå til og å jobbe med, så får det heller være oppegående mennesker som styrer den kunstige intelligensen, men jeg liker ikke at automatikken overtar for alt. Derfor er det nok best å jobbe med radio - hvor det heldigvis ikke er en nettbank-stemme som snakker.

- Hvilken overskrift drømmer du om å se på Kampanje.com i høst?

- «DAB funker – skeptikere legger seg langflate. Dette er bare helt fantastisk - hvordan kunne vi være negative til dette» Det går jo an å håpe.