2016 ble alt annet et godt år for norske lokalradiostasjoner. Inntektene falt for alle typer kanaler i fjor. Alle de viktigste inntektskildene krympet, det vil si reklame, bingo og inntekter fra frivillig lisens og gave. Det viser ferske tall fra Medietilsynet.

De samlede reklameinntektene til lokalradiokanalene gikk ned med 14,6 prosent i fjor, fra 231 til 194 millioner kroner. Mesteparten av reklameinntektene går til radiokanaler som er med et nasjonalt nettverk. I 2016 hadde disse kanalene 113 millioner kroner i reklameinntekter. Det utgjorde vel 95 prosent av de totale driftsinntektene til disse kanalene.

Samlet sett har lokalradioene overskudd, men det skyldes i stor grad de 16 lokalradioene i P4-nettverket. De kan samkjøre reklamesalg for hele landet.

Når de nasjonale radiostasjonene flytter sine sendinger over til dab-nettet i løpet av 2017, vil lokalradioene stå alene igjen på FM-nettet mange steder. Hva det betyr for lytterne og økonomien til radioene, gjenstår å se, skriver Medietilsynet.

Totalt er det om lag 250 konsesjoner for lokalradioer. 30 har meldt fra til Medietilsynet om at de sluttet å sende på FM-nettet i 2016, fordi de enten la ned eller gikk over til dab.

I 2016 var den samlede omsetningen til lokal-tv-kanalene 30 millioner kroner, to millioner mindre enn i 2015.

Her finner du hele rapporten fra Medietilsynet