For sjuende år på rad kan produksjonsselskapet bak «Farmen» vise til omsetningsvekst. Det MTG-eide selskapet Strix hadde en omsetning på over 150 millioner kroner i 2016, opp 9,7 prosent fra 2015. 

Selskapet står blant annet bak «Anno», «Farmen» og «Farmen kjendis», som ble tidenes TV 2-suksess med et snitt på 948.000 seere i løpet av vinterens sesong.

- 2016 ble et rekordår, og det er vi selvfølgelig veldig fornøyd med. Spesielt med tanke på hvordan bransjen er nå, med alle dens omstillinger og endringer, sier daglig leder Jørgen Hermansen i Strix til Kampanje.

Les også: Nå er «Farmen kjendis» tidenes TV 2-suksess

Selv om selskapet tapte produksjonsrettighetene til TVNorge-suksessen «Sinnasnekker'n» i 2015, og «Robinsonekspedisjonen» ikke har vært i produksjon på to år, ser det ut til at «Farmen kjendis» og «Anno» kan ha reddet resultatene i land. 

- Kjernevirksomheten vår treffer godt hva kanalene og publikum vil ha, selv i denne omstillingstiden. Det viser jo bare at seerne fortsatt vil se den type reality vi produserer. Også ga «Farmen kjendis» oss definitivt det lille ekstra vi trengte for å lande enda en omsetningsrekord, sier Hermansen. 

Håper på «Anno» igjen
«Farmen kjendis» har vært en eventyrlig suksess for TV 2, og bidro til at kanalgruppen fikk en pangstart på året med en markedsandel på 21,6 prosent i januar. Samme måned som «Farmen kjendis» hadde sin debut på tv, ble det klart at TV 2 hadde bestilt en ny sesong av kjendisprogrammet fra Strix.

Programmet vant også prisen for beste konkurransedrevne reality på Gullruten, blant annet i konkurranse med den kjendisfrie varianten av programmet.

Les også: TV 2 klar med ny «Farmen kjendis»-sesong - her er deltagerne

Samtidig er tv-favoritten «Anno», som produseres av Strix og har gått på NRK, blitt satt på vent.

- Omsetningsmessig kommer det til å synes at vi ikke lenger produserer «Anno». Så vi må jobbe som bare det for at resultatene ikke skal lide for mye. Vi håper og regner med at «Anno» kommer tilbake på norsk tv ved en senere anledning - det er i hvert fall et ønske fra både oss og NRK.

Les mer: NRK dropper ny sesong av «Anno»

- Helt ok i 2017
Selv om fjorårets tv-produksjon var langt mer lønnsom enn i 2015, er ikke Strix overbevist om at 2017 blir like bra. Hermansen er bekymret for at færre kanaler vil tørre å bestille opp større programmer som resultat av tv-ens nedgangstider. 

- Utsiktene for 2017 er helt ok, men jeg tror situasjonen er lik hos oss som hos veldig mange andre. Programbestillinger sitter langt inne hos mange kanaler, spesielt hos de som stadig mister markedsandeler. Så det markedet vi opererer i, går treigt - ikke overraskende. Men året kommer til å gå helt ok, sier Hermansen.

Til høsten får det populære Farmen kjendis-paret Petter Pilgaard og Vendela Kirsebom egen tv-serie på TV 2, men det er ikke Strix som skal stå for produksjonen.

Her ser du tallene til Strix Televisjon for 2016. Alle tall i MNOK.

Strix Televisjon 2016 2015 Endring i prosent
Omsetning 150.307 137.033 + 9,7
Driftsresultat 9.890 2.683 + 268,6
Res. f. skatt  9.985 2.816  + 254,5