Tor Olav Mørseth (36) slutter i jobben som sjefredaktør i Adresseavisen med umiddelbar virkning. Det skjer bare to år etter at han ble hentet fra Bergens Tidende til det trønderske mediehuset.

Mørseth har nå takket ja til en ny jobb utenfor mediebransjen.

- Etter drøyt to veldig lærerike, spennende og utfordrende år, har jeg fått en mulighet jeg ikke kan si nei til, sier Mørseth i en pressemelding.

- Ikke lett å forlate mediebransjen
Han tar fra 1. august over som administrerende direktør i DigitalNorway – Toppindustrisenteret. Bak initiativet står mange av Norges største virksomheter - blant annet Telenor, DNB, DNV GL, Statoil, Yara, Kongsberggruppen, Aker og Schibsted - sammen med myndighetene og en rekke av Norges ledende universiteter og forskningsinstitusjoner.

- Det er ikke lett å forlate mediebransjen, og det er ikke lett å forlate Adresseavisen. Samtidig er jeg overbevist om at Adresseavisen står sterkt rustet til å takle den krevende situasjonen hele mediebransjen står i. Jeg er glad og stolt over å ha fått lov til å bidra til det, sier Mørseth.

Konsernsjef i Polarias Media og styreleder i Adresseavisen, Per Axel Koch,  må nå ut på ny redaktørjakt. Han takker Mørseth for innsatsen.

- Tor Olav Mørseth har gjort en meget god jobb som sjefredaktør i Adresseavisen og han har sammen med administrerende direktør Tove Nedreberg og de ansatte bidratt til at Adresseavisen har styrket sin posisjon som et av landets ledende mediehus, sier Koch.

Husby overtar
Mørseth trer ut av rollen som sjefredaktør umiddelbart, og skal jobbe med ulike prosjekter i Adresseavisen og Polaris Media frem mot sommeren.
Kirsti Husby (45), nyhetsredaktør og stedfortreder for sjefredaktøren, er konstituert som sjefredaktør, og går inn i Mørseths ulike funksjoner.

- Jeg er glad for at en så dyktig nyhetsredaktør som Kirsti Husby blir konstituert i rollen som sjefredaktør i Adresseavisen, sier Koch.

Les også: Mørseth blir ny Adressa-redaktør

Les også: Mørseth: - Dette må vi være best i verden på