Styret i Adresseavisen har ansatt Kirsti Husby som ny sjefredaktør. Husby kommer fra stillingen som nyhetsredaktør og stedfortreder for sjefredaktøren, og ble konstituert som sjefredaktør 2 .juni.

Kampanje skrev forrige uke at Kirsti Husby ble nevnt som den heteste interne kandidaten til å få jobben permanent etter at Tor Olav Mørseth trakk seg som sjefredaktør i Adresseavisen etter bare to år i stillingen

Les mer: 250 år gamle Adressa kan få sin første kvinnelige sjefredaktør

Husby har arbeidet i Adresseavisen siden 1998, først som økonomijournalist og deretter som nyhetsjournalist. Fra 2002 var hun reportasjeleder for nyhetsavdelingen i fire år før hun ble nyhetsredaktør fra 2006 til 2012. I 2012 ble hun utviklingsredaktør før hun igjen kom tilbake som nyhetsredaktør i 2015. Husby har vært stedfortredende sjefredaktør siden 2006.

- Jeg er stolt og glad for å ha fått tillit til å lede redaksjonen i Adresseavisen i tiden fremover. Vi har fått til mye som vi kan være stolte av de siste årene. Vi har markert oss på viktige journalistiske satsninger og vunnet prestisjetunge priser som Årets avis i fjor og Årets innovasjon i år. Jeg gleder meg til å bygge videre på dette, sier Kirsti Husby.

- Selv om vi har fått til mye bra de siste årene er det ingen tvil om at vi utfordres av krevende tider i mediebransjen, og at endringer skjer raskt. Vi må fortsatt holde høyt tempo på fornyelse og bli enda flinkere til å utvikle journalistikken på digitale plattformer for å imøtekomme lesernes krav til oss. Samtidig er jeg sikker på at det viktigste vi gjør hver eneste dag er å lage journalistikk som betyr noe for leserne våre og som skaper debatt om viktige tema og samfunnsområder, sier den nye sjefredaktøren som tiltrer stillingen i dag.

Styreleder Per Axel Koch i Adresseavisen karakteriserer Kirsti Husby som en meget dyktig og fremtidsrettet redaktør med lang erfaring.

- Husby har hatt en sentral posisjon i Adresseavisens gjennom en årrekke og har opparbeidet seg en posisjon som en av Norges mest anerkjente nyhetsredaktører. Jeg har stor tro på at Husby vil bidra til fortsatt fremgang for Adresseavisen som et av de ledende mediehusene i Norge, sier Koch.