Jon Espen Lohne slutter i stillingen som økonomi- og finansdirektør for å bli direktør for «Prosjekt Marienlyst», skriver NRK. Der skal han lede arbeidet med å finne ny lokalisering for NRK. Det innebærer blant annet å lage en plan for videreutvikling og verdivurdering av NRKs eiendom på Marienlyst, som styret i NRK skal ta stilling til når de skal vurdere en eventuell flytting.

- Det er nødvendig å tilføre prosjektet mer ressurser for å holde planen om at vi skal legge fram et beslutningsgrunnlag for styret i februar 2018. Jeg mener at det er helt nødvendig for NRK å komme over i et nytt bygg dersom vi også fremover skal lykkes med oppdraget vårt. Vi trenger et bygg der vi kan utvikle organisasjonen, ta i bruk ny teknologi og jobbe på tvers. Derfor er jeg glad for at Jon Espen har takket ja til å lede dette arbeidet, sier Thor Gjermund Eriksen til NRK.

Lohne har til sammen vært sju år i NRKs toppledelse, de siste tre som direktør for Medietjenester.

- Jeg er veldig motivert for å gå i gang med det jeg mener blir et av de viktigste prosjektene for NRK de nærmeste årene. Ny infrastruktur blir mer og mer avgjørende for NRK fremover. Vi trenger nye lokaler som er tilpasset til det NRK er i dag og det vi skal være i morgen, sier Lohne.