Tidligere UD-konsulent Torbjørn Graff Hugo har klaget inn VGs dekning av konsulentbruken i Utenriksdepartementet og eget jobbytte til PFU. Særlig er det hovedoppslaget 12. oktober i papiravisen «Fikk 24 bistandsmillioner av UD uten anbud - Så ga de UD-konsulenten jobb» Hugo reagerer på.

På forsiden var det også lagt inn et foto av politisk redaktør i VG, Hanne Skartveit, sammen med tittelen «Dette stinker», som er en henvisning til en kommentar inne i papiravisen.

Hugo har klaget VG inn for brudd på flere punkter i Vær Varsom-plakaten: 2.3 om åpenhet om bakenforliggende forhold. 4.1 om saklighet og omtanke. 3.2 om kildekritikk og kontroll av opplysninger.

Les også: Aabø klagde på «dobbeltrolle» i BT - fikk medhold på ett punkt

Les også: PFU om sponsing på Facebook: - Kort vei fra artikkel til markedsføring

Sekretariatet innstilte på ikke brudd, og begrunner det med at selv om de kan forstå at klager føler seg hengt ut, men at det ikke er uvanlig eller ugreit at aviser navngir. De finner heller ikke noe umiddelbart kritikkverdig i artikkelen som er klaget inn. Sekretariatet mener også at det kommer tydelig frem at kommentaren som er klaget inn er en subjektiv ytring, og at det må være stor takhøyde for hva som skrives i en kommentar.

- Det virker som VG virkelig skal avdekke kritikkverdige forhold her. Men så er det bare en kommentar? Det fremstår som en artikkel for den vanlige leser, sier Eva Sannum, representant for allmennheten.

- Jeg sitter med en dårlig følelse, og får medlidenhet for klageren, legger hun til.

- Kommentaren er gjenkjennelig som en kommentar, mener jeg. Men de spekulerer fælt i anklager. Jeg har stor medfølelse for klager som føler seg hengt ut, sier Liv Ekeberg i Agderposten, som representerer journalistene.

- Jeg syns faktisk sekretariatet har vært veldig snille i denne saken. Kanskje for snille, fortsetter hun.

Både Sannum og Ekeberg ønsket å felle VG for brudd på punkt 4.1, om saklighet og omtanke.

- Jeg mener at klager har fått kommet til ordet. Derfor har de ikke brutt god presseskikk. Men likevel - jeg får jo en veldig vond smak i munnen av denne saken, sier Giunnar Kagge i Aftenposten, som representerer journalistene.

Flertall kommer etter en samlet vurdering til at VG ikke har brutt god presseskikk.