Mens Den internasjonale olympiske komité (IOC) har svært strenge regler under et OL, er det færre restriksjoner for hva som kan legges ut av utøverne i et VM.

– Vi har ingen regler og restriksjoner internt for bruk av sosiale medier under mesterskapet, men Det internasjonale skiforbundet (FIS) har sine klare retningslinjer for hva som kan filmes og sendes live fra akkreditert område, men ellers er det ikke så strengt som i OL, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

- Ikke enkelt å bremse
47-åringen fra Løkken i Sør-Trøndelag vil ikke sette altfor harde begrensninger for hva utøverne i VM-troppen kan dele med omverden.

– Mine løpere får gjøre som de vil på for eksempel Snapchat, Facebook og Instagram, men de får ikke sende direkte fra akkreditert område.

– Er det greit at de er aktive på sosiale medier under et mesterskap?

– Ja, det er en del av det moderne samfunnet, og det må man bare ta til etterretning selv om jeg selv ikke er blant de mest aktive. Slik er samfunnet, og samfunnsutviklingen på dette området er nok ikke enkelt å bremse, mener Løfshus.

Under onsdagens pressekonferanse ble det blant annet stilt spørsmål til Emil Iversen om et bilde han la ut på Snapchat tirsdag som viste rumpa til en halvnaken og sovende Petter Northug fra rommet de to nordtrønderne deler under mesterskapet.

- Den sosiale medieverden stopper ikke
Flere andre utøvere er også meget aktive på diverse nettsted, og en løper som Johannes Høsflot Klæbo lager og redigerer sine egne videoer med musikk og alt annet tilbehør som han blant legger ut på Facebook og YouTube. Det skal også legges til at Norges Skiforbund selv er ganske så aktiv på diverse sosiale medier året rundt.

Sprinttrener Arild Monsen er på nivå med sin sjef Løfshus når det gjelder praksisen på nett.

– Den sosiale medieverden stopper ikke. Der er gutta langt foran meg. Så lenge de trives med det, er det helt greit. For dem faller dette mye mer naturlig enn for oss som er litt eldre, sier Monsen.