Saken blir oppdatert!

Tine Austvoll Jensen blir ny administrerende direktør for Discovery Network Norge, tv-gruppen med kanaler som TVNorge, Fem, Max og Eurosport. I tillegg rykker Eivind Landsverk opp som nordisk programdirektør for Discovery i Norden.

Det er nesten tre uker siden Harald Strømme brått forsvant ut av tv-selskapet etter en uenighet med sine amerikanske eiere om strategien videre både hva gjelder innhold og valg av streamingteknologi. 

Les mer: Strømmes sjokk-exit: Har fått nye Discovery-sjefer og mistet handlekraft

Tine Austvoll Jensen kom til  Discovery under Strømme og har de to siste årene hatt rollen som økonomidirektør og operativ leder for Discovery i Norge. Siden sommeren har hun også hatt en nordisk finansdirektør-rolle. Hun trer nå ut av denne stillingen for å fokusere fullt og helt på rollen som sjef for den norske virksomheten, ifølge pressemeldingen fra Discovery Network Norge.

- Vi er veldig glade for at Tine Austvoll Jensen blir leder for den norske virksomheten. Tine har lang erfaring fra det norske mediemarkedet, og hun har et strategisk blikk som er helt uvurderlig for denne rollen. Hun kjenner organisasjonen godt, og har hatt en nøkkelrolle i det strategiske arbeidet i årene hun har vært her, sier Mike Lang, sjef for Discovery Networks i Norden.

Lang kom inn som nordisk sjef i Discovery kort tid før Harald Strømme. 

- Tine er ikke redd for å utfordre det etablerte, hverken når det kommer til det operative arbeidet og hvordan vi jobber, eller til satte forretningsmodeller. I tillegg har hun vært gjennom digitale transformasjonsprosesser før. Jeg er derfor trygg på at hun vil lede vårt sterke norske team til flere oppturer, sier Lang.

- Vi har store oppgaver foran oss
Austvoll Jensen har tidligere jobbet for Schibsteds rubrikk-virksomhet i Barcelona. Hun har også jobbet i MTG, Viasat og Telenor, og har internasjonal erfaring fra Europa, Midtøsten og Sørøst-Asia.

- Det er utrolig spennende å skulle få lede ett av Norges mest offensive tv-hus i tiden vi nå går inn i, med de endringene bransjen står overfor. Vi har store oppgaver foran oss. Vi skal levere på strategien vi har lagt for de neste årene. Vi skal forsvare nummer-én-posisjonen vi har tatt på humor. Og samtidig skal vi bygge opp Eurosport til å bli en av de viktigste sportsmerkevarene i landet. Eliteserien og OL venter like rundt hjørnet, og på toppen av dette skal vi kjempe om en plass i den digitale toppserien, sier Tine Austvoll Jensen.

De siste årene har Discovery tatt enorme investeringer i sport både lokalt og internasjonalt og kommer til å brenne av rundt tre milliarder kroner, rettigheter og produksjon inkludert, på seks år med norsk seriefotball. I tillegg skal TVNorge og sportskanalene Eurosport i gang med OL allerede neste år. 

- Heldigvis har jeg et sterkt lederteam i ryggen, og Discovery og Eurosport har de siste årene rekruttert tungt fra digitale suksessbedrifter. Dette er kompetanse vi skamløst skal utnytte i tiden som kommer, sier Austvoll Jensen.

Opprykk for Landsverk
Samtidig som Austvoll Jensen overtar den norske sjefsstolen, rykker programdirektør Eivind Landsverk opp til nordisk nivå. Han skal nå ha et overordnet ansvar for den nordiske programstrategien, samt produksjon og innkjøp for hele Norden. Dette var et ansvarsområde Harald Strømme hadde før han.

I tillegg fortsetter Landsverk som programdirektør i Norge.

- Det Eivind har fått til med våre kanaler de siste årene er mildt sagt imponerende. Eivind har en sjelden evne til å tiltrekke seg flinke folk og gjenkjenne gode ideer og godt innhold. At vi nå får utnytte Eivinds erfaring og kompetanse i flere markeder, gjør oss trygge på at vi er godt rigget for fremtiden, ikke bare i Norge, men i alle de nordiske markedene, sier Mike Lang.

Landsverk ser fram til å ta fatt på den nye rollen.

- Discovery har vist vilje til å investere tungt i innhold, spesielt lokalt innhold. De er også villige til å ta risiko. Begge deler er nødvendig for å lykkes i de nordiske markedene. Det er derfor spennende å skulle få lede dette strategiske innholdsarbeidet i årene som kommer. Det er mange flinke medarbeidere i hele den nordiske organisasjonen. Sammen har vi muligheten til å tenke nytt og utgjøre en forskjell, sier Landsverk.