Både Fremover i Narvik og Halden Arbeiderplad kutter fra seks til fire papirutgaver i uken. I begge tilfeller er det tirsdag- og lørdagsutgaven som forsvinner.

Samtidig lanserer Halden Arbeiderblad sin nye digitale avis, HA7, som skal komme ut daglig.

- Alle abonnentene våre får eksklusiv tilgang til den nye digitale utgaven HA7. Navnet er ikke tilfeldig valgt. Utgaven kommer sju dager i uka, hele året.  Det er en avis som publiseres på nett klokka 20.00 hver eneste kveld. Innholdet vil være det beste og viktigste vi har publisert på hjemmesiden vår det siste døgnet. Den er lett å bla og manøvrere seg i, og er spesielt godt egnet for smarttelefon og nettbrett. HA7 er et nytt produkt vi har stor tro på. Det er også en erstatning for papiravisa som forsvinner to dager i uka, sier ansvarlig redaktør og daglig leder Hans-Petter Kjøge.

Også Fremover lanserer en sjudagers digitalavis fra og med 13. mars.

- Vi endrer oss fordi stadig flere av våre abonnenter foretrekker å lese oss digitalt. Det er viktig for oss å kunne utvikle og tilby produkter og tjenester som leserne etterspør og benytter seg av, sier sjefredaktør og administrerende direktør i Fremover, Christian S. Andersen.

Han har satt seg som mål å lage landets beste digitale lokalavis, men omleggingen skal også innebære en fyldigere papiravis på de resterende fire dagene.

- Tirsdag og lørdag er ikke tilfeldig valgt. Da Posten sluttet med ombæring på lørdager var det mange av våre abonnenter som ikke fikk lørdagsutgaven før etter helgen. Tirsdagsavisen er den utgaven som færrest av våre lesere har et forhold til, viser våre undersøkelser, sier Andersen. 

Den nye digitale avisen blir tilgjengelig for Fremovers abonnenter hver kveld klokken 21 med det siste av døgnets nyheter og reportasjer.