Neste fredag møtes Kringkastingsrådet for å gjennomgå de ferskeste klagene og reaksjonene på NRKs programmer. 

Drevland-saken står også på dagsorden, en sak som har hatt betydelig dekning både lokalt og nasjonalt, det skriver NRK i en pressemelding.

Tidligere ordfører i Bergen, Trude Drevland (H), ble i september i fjor siktet for grov korrupsjon etter at hun ble fløyet til Italia for å delta i sjøsettingen av et nytt cruiseskip på reder Torstein Hagens regning. Siktelsen mot Drevland ble henlagt i desember.  

Elden fra retten til Drevland-debatt
Advokat John Christian Elden tar en liten pause i Jensen-rettssaken og utfordrer nyhetsredaktør Jan Stian Vold i Bergens Tidende om dekningen av etterforskningen og henleggelsen av korrupsjonssaken mot Drevland. 

Distriktskontorene og deres bidrag får også oppmerksomhet på rådets møte. Kommentator Sven Egil Omdal innleder om distriktenes plass i det nasjonale nyhetsbildet som NRK presenterer. Tidligere har Omdal kritisert NRK for det han mener er manglende plass til distriktene i nasjonale nyhetssendinger.

- Det er sannelig godt at folk innimellom slår hverandre i hjel ute i distriktene. Ellers hadde det ikke vært mulig å se forskjell på Dagsrevyen og Østlandssendingen, skrev Omdal i innlegget.

Flest klager om dekningen av USA-valget
Siden K-rådets siste møtet i november er 192 henvendelser kommet til rådet. Dekningen av presidentvalget i USA er den største enkeltposten, ellers er det et stort spenn i hva henvendelsene gjelder.

Flere klager på ubalanse i debattprogrammene om valget i USA, det skal spesielt gjelde en debatt som ble sendt 20.oktober. Klagene går på at den eneste Trump-tilhengeren som var til stede på debatten, som varte i 59 minutter, ble «kastet ut etter 5 minutter».

«Det er rene Nord-Korea. Pinlig NRK», skriver en innklager.