Forrige uke var det klart for en aldri så liten revolusjon i Gullrekka på NRK. Etter 17 år med Jon Almaas i midten, er det nå Bård Tufte Johansen som skal lede Norges mest sette tv-program «Nytt på nytt» på fredagskvelder.

1.184.000 seere, eller nesten 1,2 millioner, så fredagens program. Det ga en andel på 67,2 prosent. I fjor samlet årets første episode 1.171.000 seere.

Selv om seertallet er tilnærmet likt, er andelen på årets premiere åtte prosentpoeng høyere enn på fjorårets premiere.

- Det betyr at denne premieren var mer populær blant tv-seerne enn fjorårets premiere, sier analysesjef Kristian Tolonen i NRK til Kampanje.

Ny nett-rekord
Episoden har også satt ny rekord i nettspilleren til NRK. Der har den en foreløpig rating på 131.000. Det er det høyeste tallet for «Nytt på nytt» noensinne.

- Det kan synes som om det var mer interesse for å se dette. Kanskje de som var på fest fredag fikk sett programmet på lørdag eller søndag, sier Tolonen.

«Nytt på nytt» ble helgens mest sette program, etterfulgt av «Farmen kjendis» på TV 2, som hadde 943.000 seere på søndag, og premieren på «Mesternes mester» på NRK, som hadde 906.000 seere på lørdag.

Les mer: TV 2 slår fra seg med håndball og kjendisdrama

Får skryt
Det har vært knyttet stor spenning til hvordan Bård Tufte Johansen ville fylle programlederrollen etter Jon Almaas, men reaksjonene har i etterkant vært nesten udelt positive. Både VG, Dagbladet og Aftenposten gir innsatsen fem av seks poeng.

- Tufte Johansen er en radikalt annerledes type enn den utpreget «laidbacke» Jon Almaas. Med ham får hele «Nytt på nytt» en ny og mye mer aggressiv energi, skriver VGs anmelder Morten Ståle Nilsen.

- Bård Tufte Johansen gjør denne rollen til sin egen. Og han gjør det på en imponerende måte. En av hans kvaliteter som komiker - og programleder - er evnen til å lytte, analysere, følge opp og svare. Er det et manus, og det er det nok, oppleves det ikke som det. Det er naturlig, kjapt, smart - og veldig morsomt. Og etter min mening enda morsommere enn før, skriver Joacim Lund i Aftenposten.