I dag ble det kjent at lederen i fagforeningen Parat Media i TV 2, Christine Mikkelsen, har fått beskjed om at hun er blant de 45 overtallige i TV 2, og at hun vil blitt gitt et tilbud om sluttavtale. Nyheten om at nedbemanningen også rammer den erfarne fagforeningslederen har slått ned som en bombe i TV 2.

I dag har det vært krisemøte mellom Parat Media-sjef Liz Ovesen, Parat Medias advokat Thore Eithun Helland og TV 2-ledelsen, anført av organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand og TV 2-advokat Theo Jordal. Parat Media-ledelsen er opprørt over at den lokale fagforeningen i TV 2 er blitt ribbet for tillitsvalgte. Nestlederen i Parat Media takket ja til sluttpakke nylig og med Mikkelsen på listen over overtallige, vil fagforeningen stå uten tillitsvalgte i den største nedbemanningen i TV 2s historie.

Les også: «Sinne, sjokk og tårer» - flere ansatte vil saksøke TV 2

- Prinsipielt viktig sak for Parat Media
- I møtet med TV 2-ledelsen fikk vi forsikringer om at det skal være kontinuitet i den lokale ledelsen i Parat Media i TV 2. Vi har i dag vært veldig tydelige på at dette er en prinsipielt viktig sak for Parat Media. At våre tillitsvalgte ikke er med videre når TV 2-ledelsen setter opp en ny organisasjon er noe vi reagerer på, og at jeg, som sentral leder i Parat Media, ber om et møte med TV 2-ledelsen viser hvor alvorlig denne saken er, sier Liz Ovesen til Kampanje.

Hun understreker at møtet i dag handlet om det prinsipielle, det vil si at TV 2 fjerner tillitsvalgte, ikke oppsigelsen av Christine Mikkelsen eller andre enkeltsaker som omhandler andre Parat Media-medlemmer.

- Spesielt opptatt av Mikkelsens sak
- Det foreligger ennå ingen begrunnelse for at Mikkelsen ikke er med videre i TV 2-organisasjonen, så derfor kan vi ikke vurdere sakligheten i hennes sak eller andre medlemmers saker. Ettersom Mikkelsen er tillitsvalgt, er vi spesielt opptatt av hennes sak. Våre medlemmer i TV 2 kan ikke stå uten lokale rådgivere og tillitsvalgte. Det er uholdbart for våre medlemmer og Parat Media.

- Forventer Parat Media at oppsigelsen av Christine Mikkelsen blir trukket tilbake?

- Hvis den er knyttet til hennes rolle som tillitsvalg, så forventer jeg at den trekkes tilbake, sier Ovesen, som opplyser at Mikkelsen og andre Parat Media-medlemmer får juridisk bistand fra fagforeningen.

- Ble du overrasket over at TV 2 har gitt henne beskjed om at hun er overtallig?

- Ja, det ble jeg, sier Parat Media-sjefen.

Christine Mikkelsen har sittet i TV 2-styret i seks år, har vært tillitsvalgt i 15 år og har jobbet i kanalen siden 1994. Hun ønsker ikke å kommentere saken overfor Kampanje.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Skåner ikke tillitsvalgte: - Vi ønsker ikke å gå inn på konkrete saker, men TV 2 har vært og vil være i endring, og det kan godt hende at disse endringene vil berøre tillitsvalgte, på lik linje med andre medarbeidere, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i  TV 2

- Samme helhetsvurdering for alle ansatte
Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i  TV 2 forteller at TV 2 ikke har vært opptatt av å skjerme tillitsvalgte fra nedbemanningen. 

- I denne bemanningsprosessen har vi vurdert alle ansatte ut fra samme helhetsvurdering, uansett om de er ledere av eller har verv i en fagforening, eller om de har andre lignende oppgaver i TV 2. I de tilfellene vi har sett at omstillingen har truffet tillitsvalgte, har vi vært opptatt av å sikre kontinuitet og at det blir en god overgang når andre medlemmer påtar seg verv. Vi ønsker ikke å gå inn på konkrete saker, men TV 2 har vært og vil være i endring, og det kan godt hende at disse endringene vil berøre tillitsvalgte, på lik linje med andre medarbeidere. Derfor er det viktig å planlegge for en god overgang, slik vi nå har gjort i nødvendige tilfeller hvor tillitsvalgte berøres, sier hun til Kampanje.

- Ønsker frivillige løsninger
- Er TV 2 åpen for å omgjøre beslutningen og la Mikkelsen fortsette i TV 2?

- Jeg ønsker ikke å kommentere enkelte personalsaker. Vi har nå bemannet en ny organisasjon som vi mener utgjør et godt grunnlag for TV 2s satsningsområder fremover. Vi ønsker fortsatt å komme frem til frivillige løsninger med medarbeidere som har fått beskjed om at de er overtallige i den nye organisasjonen.

- Hva blir de konkrete følgene av dagens møte?

– Vi hadde et positivt møte med Parat i dag og har avtalt et nytt møte på et senere tidspunkt. Parat Media sentralt er opptatt av hva TV 2 gjør for å sikre kontinuitet i Parat Media lokalt. I dagens møte ble vi enige om å ha en dialog om dette fremover.