Medienettverket skal igjen kåre årets kvinnelige medieleder og årets kvinnelige talent.

- Vi må løfte og vise frem dyktige kvinner. Derfor er disse prisene viktige, sier Linn de Lange, leder i Medienettverket.

- Selv om vi ideelt sett hadde ønsket å dele ut priser til dyktige ledere uavhengig av kjønn, ser vi fortsatt behovet for en slik segmentering ettersom kjønnsfordelingen i lederstillinger er såpass skjev. Når det er sagt, er dette en kåring som først og fremst holder ledelse i fokus.

Victoria C. Schultz, konserndirektør i Amedia, er ansvarlig for kåringen av årets leder.  Hun mener det fortsatt er viktig å sette kvinnelig lederskap på agendaen.

- Vi må synliggjøre de flinke damene der ute for å gjøre toppledere og styrer oppmerksomme på dem. Samtidig håper vi at dette bidrar til å inspirere yngre damer til å påta seg lederoppgaver. Så er dette, for meg personlig, en veldig interessant oppgave, for du blir kjent med nye navn i bransjen og får et veldig godt innblikk i hvordan kandidatene utøver sitt lederskap, sier juryleder Victoria C. Schultz.

Juryen leter etter kandidater som over tid leverer resultater redaksjonelt, økonomisk eller markedsmessig, og som utøver godt lederskap på alle nivåer.

- Så er det viktig at de fremmer mangfold i sitt lederskap og drar andre kvinner med seg, sier Schultz.

Trine- Lise Jagge, hodejeger i Dynamic People, skal jakte de unge talentene.

- Jeg brenner for å få flere kvinner inn i lederstillinger; identifisere, løfte opp og frem dyktige kvinner som ønsker seg inn i lederposisjon. Det er fortsatt altfor få kvinnelige søkere til lederstillinger generelt. Jeg tror det er mange som rett og slett ikke søker fordi de ikke tror de er gode nok. Jeg har sittet i juryen i 4 år og er på mitt andre år som juryleder. Vi vet at det finnes mange dyktige kvinner i mediebransjen som skaper resultater og utviser gode lederegenskaper, sier Jagge, som er særlig opptatt av de unge kvinnene.

Juryen ser etter kvinnelige ledertalenter som har utmerket seg journalistisk, kommersielt eller administrativt.

- Vi vil finne de vi mener har evnene til å gå hele veien til topplederjobbene. Mediebransjen er i en enorm transformasjon, og vi jakter på de som kan lede inn i fremtiden. Disse talentene bør mediebransjen være ekstra oppmerksomme på og løfte frem, sier Trine-Lise Jagge.

I fjor gikk utmerkelsen Årets kvinnelige medieleder til Vibeke Furst Haugen, direktør for Marienlyst-divisjonen i NRK.  Årets talent gikk til Susanne Kaluza, redaktør i Egmont Publishing med ansvar for Kvinneguiden.no.

I juryen som skal kåre Årets medieleder sitter Victoria Schultz (juryleder), Amedia, Ole Werring, Tun Media, Annika Biørnstad, NRK , Vibeke Holth, Kapital og Tove Nedreberg, Adressa.

I juryen som skal kåre Årets talent sitter Trine-Lise Jagge (juryleder), Dynamic People, Grethe Gynnild-Johnsen, NRK, Mari Midtstigen, Egmont, Pål Nedregotten, Amedia og Jane Throndsen, VG.

Prisene deles ut på Medienettverkets høstseminar på Mesh i september.