Mens Discovery-eide TVNorge de siste årene har hatt et solid grep om søndagen med programmer som «Alt for Norge» og «Neste sommer», har kanalen holdt seg langt unna de to helligste helgedagene fredag og lørdag med sine norske underholdningsformater. På disse to dagene har NRK og TV 2 fått fordele seerne mellom seg.

Førstkommende lørdag gjør TVNorge et unntak når de har premiere prramserien «En hyllest til Jahn Teigen». I programmet skal en rekke artistvenner kaste glans på den folkekjære artisten med gamle historier og nye tolkninger av låtene hans.

- Jahn Teigen er en av de største norske artistene gjennom tidene, med bred folkelig appell. Det samme gjelder for artistene som hyller ham. Vi mener derfor at dette er en satsing som passer godt på lørdager nå i høst og vintermørket. Vi vet samtidig at konkurransen er hard på lørdager. Det er aldri lett å satse på dager vi vanligvis ikke har hatt et fullverdig tilbud, men samtidig er det gøy å eksperimentere litt, sier Eivind Landsverk, programdirektør i TVNorge og Discovery Networks.

- Morsomt at de prøver
Tv-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat tror programmet kan være en test for kanalen.

- Ja, det kan være det, med tanke på hva de vurderer for 2017, når de skal ha noen større underholdningsprogrammer. Dette er jo et program som naturligvis egner seg for helg, men om TVNorge-seerne får det med seg, gjenstår å se, sier han til Kampanje.

- Det er en voksen målgruppe de kommer til å treffe her, men vi synes det er morsomt at de prøver seg, legger han til.

Les mer: Slik blir våren på TVNorge

Mislyktes i 2012
Selv om konkurransen har vært beintøff på lørdager, har både NRK og TV 2 nå avsluttet av sine største helgesatsinger for sesongen. På NRK1 møter TVNorges Teigen-hyllest konkurranse fra «Monsen på villspor», mens TV 2 erstatter «Skal vi danse» med en reprise av «Gylne tider» førstkommende lørdag.

- Tror du de vil lykkes?

- Jeg tror ikke vi vil se at ratingen går i taket, men jeg tror de kan få flere seere denne lørdagen enn de normalt sett har. Det er vel også noe av hensikten.

Forrige gang TVNorge forsøkte seg på lørdager var med «Sommerfesten» i 2012. Men programmet, med Synnøve Skarbø og Pia Lykke, ble besluttet flyttet fra lørdag til søndag, etter at andre episode kun ble sett av 28.000.

Denne gangen har TVNorge helgardert seg. «En hyllest til Jahn Teigen» skal også sendes søndag kveld.

Les også: TVNorge-direktør dropper dramakrigen