Tidligere toppalpinist og verdensmester i slalåm, Tom Stiansen, skal være ekspertkommentator for Eurosports alpintsendinger denne vinteren. Det skriver Discovery i en pressemelding i dag.

Mange tv-seere kjenner nå Tom Stiansen best som programleder for «71 grader nord». Overgangen til ekspertkommentator for Eurosport må ses i sammenheng med Discoverys satsing på vintersport og de forestående olympiske lekene i 2018.

- Det har vært mye snakk om fotball fra vår side den siste tiden, men folk skal vite at vi også satser tungt på vinteridrett. Dette er bare et lite steg mot den store opprustningen vi står foran før vinter-OL i Pyeongchang 2018. Vi er ekstremt fornøyde med å få Tom på laget. Ikke bare har han god kunnskap om sporten, han er også en sabla hyggelig type som vi tror seerne vil sette pris på, sier sportsdirektør i Eurosport og Discovery Networks, Jan-Erik Aalbu.

Tom Stiansen har selv bred olympisk erfaring etter å ha deltatt i tre tidligere vinter-OL som utøver. I Nagano-OL i 1998 sikret han seg en sterk fjerdeplass, mens karrierens høydepunkt er VM-gullet fra 1997 i Sestriere. I 2005 la han opp etter 14 år i alpintsirkuset.

- Det er en veldig spennende gruppe med alpinister på landslaget nå, som jeg tror vi får det mye gøy med i vinter. Samtidig er det rett og slett veldig deilig å få jobbe med alpint igjen, spesielt når det er så mye som er skjer i Eurosport. Jeg kjenner jo mange av folkene på huset allerede, og gleder meg stort til å bli en del av sportsgjengen også, sier Stiansen.