Den nye kvartalsrapporten til det svenske mediekonsernet Modern Times Group, som blant annet driver reklame-tv-kanalene TV3 og Viasat4 og betal-tv-plattformen Viasat, kan vise til rekordstore inntekter for årets tredje kvartal.

Totalt så økte inntektene til 4,12 milliarder svenske kroner, opp fra tilsvarende omsetning i fjor på samme tid på 3,81 milliarder kroner. Den organiske veksten var på syv prosent.

MTG trekker frem den økte satsingen på tv-sport som deler av forklaringen på inntektsveksten og viser blant annet til satsingen på OL i Rio.

- Den sterkeste rettighetsporteføljen i selskapets historie har bidratt til økt tv-seing, høyere andeler på reklamemarkedet, flere abonnenter og høyere priser noe som har ledet til økte inntekter, heter det i kvartalsrapporten.

Historien MTG i dag forteller tegner et noe annet bilde enn det TV 2 erfarte med sin OL-satsing. Seeingen var rekordstor, men pengene uteble. 

Les også: Rio-OL ga TV 2 ny sterk tv-måned

Les også:  - Skulle gjerne solgt mer tv-reklame

 MTG-sjef Jørgen Madsen Lindemann må likevel se at kostnadene øker som en følge av satsingen på dyr tv-sport og de mange oppkjøpene innenfor e-sport og de nye YouTube-nettverkene.  Kostnadene økte med over en halv milliard svenske kroner.

Overskuddet før skatt økte likevel fra minus 415 millioner svenske kroner, til 144 millioner svenske kroner i årets tredje kvartal.

- Vi leder an i utviklingen med tanke på å kapitalisere på de endrede vaner innenfor konsum av medier. Vi investerer i de produkter og virksomheter som kommer til å drive vår fremtidige tilvekst og lønnsomhetsutvikling, sier Madsen Lindemann. 

Aksjen til MTG stiger nå i morgentimene med over tre prosent og selskapet har en markedsverdi på rundt 30 milliarder svenske kroner.