Den tredje og siste debatten mellom Donald Trump og Hillary Clinton trakk 71,6 millioner tv-seere i USA onsdag kveld. Det betyr mer penger i kassen for de amerikanske tv-kanalene selv om investeringene i politisk tv-reklame fra demokratene og republikanerne har gått ned.

- Trumps vei til det Hvite Hus er kanskje ikke bra for USA, men det er utrolig bra for CBS. Pengene ruller inn og selv om det er en forferdelig ting å si så kom igjen Donald, sa CBS-sjef Les Moonves nylig.

Seertallene på gårsdagens debatt er drøyt fem millioner høyere enn for den andre debatten, men fortsatt et godt stykke bak de 84 millionene som fikk med seg den første duellen i presidentvalgkampen. Da Trump og Clinton satte hverandre stevne i New York i september, satte de ny amerikansk TV-rekord med 84 millioner seere.

Sist gang en debatt lokket over 80 millioner seere, var den ene gangen Jimmy Carter og Ronald Reagan møttes til dyst i 1980. Bill Clintons valgkamp for gjenvalg i 1996 fikk derimot bare 36 millioner til å sette seg i sofaen og følge med på debattene hans mot Bob Dole.

Deler av forklaringen på hvorfor årets andre debatt hadde langt færre seere enn den første og den tredje, er at kanalen NBC prioriterte å sende en fotballkamp i stedet for debatten fra St. Louis for halvannen uke siden. Onsdag bidro NBC med drøyt ti millioner seere til totalen.

I tillegg til alle som så debatten på tv i USA onsdag kveld, kommer alle dem som så den i opptak, i utlandet eller på internett.

Ordstyrer Chris Wallace fra CNN anslo et publikum på godt over 100 millioner da han ønsket velkommen i Las Vegas